NOVI GLAS

Bijeljina – Srbijanci i Crnogorci pljačkaju kuće i stanove po Semberiji?

Pripadnici Policijske stanice Bijeljina u maju su rasvijetlili sedam teških krađa i tri krađe, koje su izvršene provalama u kuće i stanove iz kojih je uglavnom otuđivan novac i zlatni nakit, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Policijske uprave Bijeljina.

Prema riječima načelnika PU Bijeljina, Žarka Ćosića, od osam izvršilaca krivičnih dijela, četvorica su strani državljani.

“Trojica pljačkaša su državljani Srbije, a jedan je iz Crne Gore. Oni su prijavljeni nadležnom tužilaštvu”, rekao je Ćosić.

On je dodao da je brzom intervencijom policije rasvijetljeno i razbojništvo na štetu Šparkase banke.

Pljačkaši vrebaju i u Loparama

Policijski službenici, kaže Ćosić, i dalje aktivno rade na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine na području Lopara, Šamca i Pelagićeva, te će u narednom periodu protiv grupe lica biti dostavljen izvještaj tužilaštvu.

“S obzirom na to da je pred nama početak sezone godišnjih odmora, apelujem da građani adekvatno zaštite svoje domove da bi umanjili rizik od krađa”, rekao je Ćosić. 

Zaboravni Semberci

U maju se nastavio negativan trend krađe automobila, ali na nešto drugačiji način.

Kako je rečeno iz policije, rasvijetljene su tri krađe, a u sva tri slučaja vlasnici su ostavljali ključeve u automobilima, pa su apelovali na njih da povedu računa.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI