NOVI GLAS

Ko će naslijediti Krstajića? – Tumbaković odbio klupu Srbije, Piksi favorit za novog selektora

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, razgovarali su sa potencijalnim kandidatom za mjesto selektora Orlova Ljubišom Tumbakovićem, ali konačan dogovor nije postignut.

Izostao je stisak ruke, dvije strane se nisu saglasile oko detalja saradnje, a da li će dogovor biti postignut i da li će doskorašnji selektor reprezentacije Crne Gore naslijediti aktuelnog kormilara selekcije Srbije Mladena Krstajića, biće poznato vrlo brzo.

Već danas u 14 časova će u ‘kući fudbala’ u Staroj Pazovi biti održan sastanak Odbora za hitna pitanja FSS i prema nekim najavama tada će sa Krstajićem sporazumno biti raskinuta saradnja.

U međuvremenu, pored Tumbakovića u opticaju da sjednu na klupu Orlova pojavila su se još dva imena, dobro poznata ovdašnjoj javnosti – Dragan Stojković Piksi i Ivan Jovanović.

Stojković ima čvrst i bogat ugovor u kineskom Guangdžou R&F i nije tajna da je godinama nedosanjani san čelnika FSS da ga vide na čelu državnog tima. Ugovor sa Guangdžouom mu ističe sljedeće godine.

Takođe, i Jovanović se mnogo puta pominjao kao idealna osoba za klupu Orlova. Reputaciju je stekao u kiparskom Apoelu sa kojim je 2009. ostvario istorijski uspjeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, a dvije godine kasnije proglašen je za najboljeg srpskog trenera u izboru FSS.

Interesantno je da 56-godišnji Lozničanin nikada kao trener nije radio u Srbiji, a posljednji klub koji je vodio bio je Al Nasr iz Dubaija (2018).

Za današnji Žurnal govorio je i Mladen Krstajić, koji je istakao da će prihvatiti svaku odluku FSS-a. 

“Poštovaću svaku odluku! Ako ostanem, nastaviću da radim najbolje što znam i mogu, ako me smijene, podržaću reprezentaciju kako i kad nisam bio selektor. I ako ne budem selektor, doći ću privatno u Luksemburg da gledam utakmicu reprezentacije.” – rekao je Krstajić za Sportski žurnal.

 

NoviGlas/Sportklub

POSTANIMO PRIJATELJI