NOVI GLAS

Vijetnamci stižu u Bijeljinu?

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je sa vijetnamskim biznismenom Mai Vu Minom razgovarao o mogućnostima saradnje i ulaganja u ovaj grad.

Vu Min, koji je predsjednik vijetnamske korporacije “Sapa tale grup”, tokom posjete razgovarao je u Banjaluci i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i, kako je istakao, već je identifikovao određene projekte u koje bi želio da investira.

“Biću srećan da sa svojim partnerima investiram u Republiku Srpsku i cijelu BiH, a dosadašnji razgovori na najvišim nivoima daju nadu u sigurnost investicije”, rekao je Vu Min novinarima u Bijeljini i zahvalio Mićiću za srdačan prijem.

Prema njegovim riječima, tokom boravka u Republici Srpskoj probao je rakiju od dunje i rado bi sve proizvedene količine otkupio i izvezao u Vijetnam i Aziju.

Govoreći o eventualnim investicijama, Vu Min smatra da u Republici Srpskoj i BiH vlada dobra poslovna klima za investiranje, te da je zainteresovan za investiranje u auto-puteve, fabrike, kao i geotermalnu energiju.

“Ovo je moja prva posjeta tokom koje sagledavam mogućnosti koje pruža Republika Srpska i BiH. Smatram da je BiH, ali i cijeli Balkan, novo tržište za Aziju, a moja kompanija se bavi finansiranjem velikih projekata. Veoma mi je bitno da je vlast u Republici Srpskoj otvorena za saradnju i nadam se da ćemo u narednom periodu konkretno sarađivati”, rekao je Vu Min nakon sastanka sa Mićićem.

Mićić je izrazio zadovoljstvo što je jedan od bogatijih ljudi iz Vijetnama zainteresovan za investiranje u Bijeljinu, Republiku Srpsku i BiH.

“Riječ je o značajnom investitoru koji je poznat u svijetu, a posebno nas raduje činjenica što je izrazio interesovanje za potencijale kojima raspolaže naš grad”, naveo je Mićić.

On je rekao da je gostu iz Vijetnama predstavljeni poljoprivredni potnecijali, kao i turistički, uključujući i Banju Dvorovi i geotermalnr izvorr kojima raspolaže, te mogućnosti u drvnoj industriji.

“Predstavili smo i poslovne zone kojima raspolažemo”, rekao je Mićić i dodao da bi investiranje vijetnamskog biznismena doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta, što je i osnovni cilj bijeljinske Gradske uprave. 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI