NOVI GLAS

Bijeljina – Detalji incidenta sa pijanim vozačima – Popio “koju” pa krenuo da vozi autobus pun djece

Učenici dvije osnovne škole iz Bijeljine zamalo su izbjegli incident jer je vozač koji je trebao da ih vodi na jednodnevni izlet u Valjevo bio pod dejstvom alkohola. I to ne jedan, nego dva vozača.

Riječ je o učenicima osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Jovan Dučić”, saznaje NoviGlas iz policije.

Kako je reporteru NovogGlasa potvrdio direktor škole “Vuk Karadžić” Predrag Račanović, nije postojala mogućnost da djecu vozi pijani vozač, jer se prije svakog polaska na put radi alkotestiranje i provjera autobusa.  

„Bio sam prisutan. Policijski službenici na licu mjesta su utvrdili da je pod dejstvom alkohola i onda smo tražili da se zamijeni vozač. Vozač je promijenjen i takođe je urađen alkotest i učenici su sa zakašnjenjem otišli na izlet“, objašnjava za NoviGlas situaciju koja se dogodila u ponedjeljak Račanović. 

U školi “Jovan Dučić” kratko nam je rečeno da je sprovedena ista procedura i da su djeca potpuno bezbijedna na izletima.

Sa prevoznicima nije bio takav slučaj. Prevoznička firma, koja je poznata redakciji, negirala je da su njihovi vozači bili pod dejstvom alkohola. Kratko su prokomentarisali da to oni nisu vezani za sporni slučaj.

Na kraju, postavlja se pitanje adekvatnih sankcija. Vozači koji „popiju koju“ iako znaju da će voziti autobus pun djece ostali su na poslu, a agencije nisu krive ako, na primjer,  smještaj nije „kao na slici“. Dok ne budu adekvatno kažnjeni, posljedice će snositi i snose djeca.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!