NOVI GLAS

Krstajić nakon poraza u Ukrajini : Nemam vremena da razmišljam o ostavci

Moja ostavka u ovom trenutku bi bila neozbiljna , rekao je Mladen Krstajić selektor fudbalske reprezentacije Srbije na pres konferenciji pred meč sa Litvanijom.

Iako je preuzeo odgovornost i istakao da je glavni krivac za debakl u Ukrajini (0:5), Krstajić ističe da nijednog momenta nije razmišljao o odlasku.

-Nisam imao vremena da razmišljam o ostavci, jer imamo drugu utakmicu u kratkom periodu. Ostaviti ekipu na cjedilu sada bi bilo neozbiljno s moje strane. Ne bi se složio niko da podnesem ostavku dan pred utakmicu s Litvanijom. Kada prođe taj meč pričaćemo-rekao je Krstajić.

Kao i predsjednik saveza Slaviša Kokeza, selektor Srbije je ozbiljnije razgovore i analize najavio nakon meča sa Litvanijom.

-Ja sam zaposlen u savezu. Stojim na raspolaganju za svaku odluku i ispoštovaću je. Svaku grešku što se tiče rezultata preuzimam na sebe. Nikada nisam bježao od odgovornosti. Nemam nikakav strah ni sramotu da se pojavim pred bilo kim. Šta znači preuzimanje odgovornosti? Pa, to je kao u vojsci. Ja sam general, ali izgubili smo bitku, a ne i rat. I dan danas pred vama kažem da je tako. Utakmica je bila, prošla, desilo se šta se desilo i ne možemo da vratimo. Debakl. Bio je moj izbor igrača, taktika, igračima ne zamjeram, desio se dan kakav se desio i ne možemo da vratimo. Samo možemo da sutra pobijedimo. Sutra je treće kolo kvalifikacija i onda nas čeka mir od dva i po meseca, a šta se dešava – odlučiće FSS. Ja sam tu, na raspolaganju i poštovaću svaku odluku FSS. Svaku grešku stručnog štaba i ekipe preuzimam i prihvatam sve što FSS odluči. Ako izađem – izlazim čistog obraza, gledaću utakmicu i protiv Portugala i Luksemburga privatno.- istakao je Krstajić.

Srbija će sutra dočekati Litvaniju pred praznim tribinama.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI