NOVI GLAS

Bijeljinac o Bijeljincu – Savo Milošević za španske medije o Luki Joviću!

Trener Partizana Savo Milošević bio je idealan sagovornik španskim novinarima na temu prelaska Luke Jovića u Real Madrid. Kao što je poznato, Savo je rođen u istom gradu kao i Luka, u Bijeljini, porodična kuća mu se nalazi nedaleko od Jovićevih, sa ocem mu je svojevremeno igrao fudbal, poznaje Joviće “u dušu”.

Španci su povezali komšijsku bliskost trenera Partizana i novog napadača Reala, dobili informacije iz prve ruke, a evo i šta im je Savo rekao o jednom od najvećih transfera srpskog fudbalera u istoriji, i šta Real dobija sa Jovićem.

Kako komentarišete transfer Jovića u Real Madrid?

– Veoma sam srećan zbog njega. Odluka da potpiše za Real mu je najbolja moguća – rekao je na početku intervjua Milošević, koji je najvažniji dio karijere proveo upravo u Španiji, sa 241 utakmicom u redovima Selte, Osasune, Espanjola i Saragose.

Jovića poznaje vrlo dobro, kao člana šire familije…

– Iz istog smo grada, Bijeljine. Lukina porodična kuća i moja su udaljene jedna od druge kilometar. Igrao sam fudbal sa njegovim ocem, znam Joviće jako dugo.

Da li ste ga nekad savjetovali da ode u Španiju?

– Ne smijem ništa da vam kažem (smijeh)! Da, pričali smo. Zaista mi je drago što je na kraju izabrao Real Madrid… Znajući koliko može i koliko je kvalitetan, uvijek sam vjerovao da je Real najbolja solucija za njega.

Za one koji nisu do tančina upoznati sa Jovićevim kvalitetima, kako biste ga opisali?

– U životu nisam vidio napadača kojeg bi mogao da uporedim sa njim. Rekao bih da ima od svakog pomalo u sebi. Uvijek pronađe najbolji mogući udarac… Sjajan je. Nikad ne pogriješi u tome na koji način će da šutne na gol: lijevom nogom, desnom, glavom… Uvijek ima najbolje rješenje. Što se tiče tog segmenta, u ovom trenutku nema igrača na svijetu koji je u tome bolji od njega.

Kažu neki stručnjaci da bolje igra kao drugi napadač…

– Ne, on je klasična “devetka”. Uvijek je bio “gol-igrač”, rođena “devetka”. Bio sam direktor za mlađe kategorije u FS Srbije, pričao sam tada sa Lukom i savjetovao mu da bude više uključen u igru, jer umije odlično da igra. Tehnički je jako dobar, ali ga zadovoljavaju samo golovi. Prethodne sezone u Ajntrahtu je više učestvovao u gradnji igre, uz to je i fizički ojačao. I kad ste napadač, morate dati malo više, ne samo gledati kako da date gol.

Da li je Jović kompatibilan sa Benzemom?

– Kako da ne! Sigurno da jeste. Jedan od razloga zbog kojih sam želio da Luka ode u Madrid je upravo Benzema. Za mene, Karim je jedan od najboljih napadača u posljednjih deset godina. Uz njega, svaki  igrač može biti samo bolji. Ako ne možete da budete tandem sa Benzemom, onda i ne treba da igrate fudbal. Luka može mnogo da nauči od njega.

Da li je Jović spreman za iskorak u karijeri koji se zove Real Madrid?

– Neće imati problema, o tome ne bi trebalo da brine… Jako je važno što je prošao kroz klub kao što je Ajntraht prije dolaska u Real. To je primjer kako bi mladi igrači morali da uče. Real je jedan od najvećih klubova i traži mnogo od igrača, ali mislim da bi Madriđani trebalo da sačekaju Luku, jer je još uvijek mlad. I ako ga budu čekali, to neće biti dugo, jer je on sjajan igrač i momak. Sa njim će uživati u narednim godinama.

 

(telegraf)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!