NOVI GLAS

Zašto je kapetan Dragan kritikovao Đokovića : “Dragi Nole, razočaran sam”

 

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj, uputio je pismo beogradskim medijima u kojem ističe da u ćeliji slavi svako povlačenje priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo, prenose mediji.

Pored toga, Kapetan Dragan poručuje da je velika sramota to što Đoković u javnosti često hvali Hrvate i Hrvatsku. Vasiljković tvrdi da je “nacionalistička Hrvatska koju Đoković brani utemeljena na ustašiji” i da bi Đoković kao “nacionalni sportski heroj morao uvijek da bude uz svoj, srpski narod”.

Prema riječima Vasiljkovića, Hrvati danas koriste pravosuđe kao instrument za progon i istrebljenje Srba, isto kao što su njihovi očevi u Jasenovcu i drugim logorima koristili “srbosjek”.

– Dragi Nole, nemam ja potrebnu elokvenciju kako bih mogao riječima da ti dočaram razočarenje stotinak porobljenih Srba u ovom hrvatskom nacističkom logoru, nakon tvog hvalospjeva Hrvatima. Ti porobljeni Srbi nisu nikakvi “kriminalci” već pravi heroji koji su svojim životima branili tvoje Kosovo i tvoj srpski narod na prostorima tvoje domovine rođenja (Jugoslavije). Pored toga što su ti ljudi, koji su nešto stariji od tebe, heroji, to su isto tako porodični ljudi, srpski muževi, očevi i sinovi. Vjerujem da su tebi roditelji pored časova tenisa obezbijedili i adekvatno elementarno obrazovanje, ali za svaki slučaj evo ti par činjenica koje bi mogao da uneseš u “kalkulator” kada daješ ocjenu za današnju nacističku Hrvatsku. Naravno, ne smijemo da istom “četkom” obojimo sve Hrvate. Postoje metodi da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gdje su u hrvatskom Splitu, na Rivi, napadnuti tvoji kolege sportisti koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste? – napisao je Kapetan Dragan.

 

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .