NOVI GLAS

Ivica Dačić preživio bombaški napad terorista : “Jedva pretekosmo!”

U trenutku napada terorista u prestonici Somalije Mogadišu, šef srpske diplomatije Ivica Dačić nalazio se u predsjedničkoj palati, gdje je razgovarao sa predsjednikom te zemlje.

Kako je ministar Dačić rekao za Tanjug, začula se snažna eksplozija, a u međuvremenu mu je rečeno da je to bio napad u kome ima više mrtvih i ranjenih.

Dačić je dodao da je, kako su ga domaćini obavijestili, meta napada bio bivši ministar spoljnih poslova Somalije.

Dačić je to rekao u telefonskom ragovoru za Tanjug iz Atine, gdje je inače avion Vlade Srbije kojim je išao prinudno sletio zbog kvara koji se trenutno otklanja i čeka se da to bude završeno kako bi nastavili put za Beograd.

Ministar Dačić je za Tanjug ispričao da je eksplozija snažno odjeknula i da se predsjednik Somalije trgnuo na to.

“Mi smo na to navikli, nas su bombardovali”, rekao je Dačić, dok mu je predsjednik Somalije kazao na to da su ovdje bili neki sa Zapada, oni bi odmah pobjegli.

Šef srpske diplomatije je dodao i da nije bilo evakuacije zaposlenih i gostiju u predsjedničkoj palati.

– Ovdje (u Somaliji) jedva pretekosmo. Automobil-bomba je eksplodirao ispred predsjedničke palate dok smo bili na sastanku. Ima mrtvih u napadu – navodi Dačić.

U eksploziji u Mogadišu koju su izveli teroristi Al Šababa povezani sa Al Kaidom poginulo je najmanje devet ljudi, uključujuci bivšeg šefa diplomatije Somalije, a ranjeno je 13, mahom vojnika.

 

(tanjug/kurir)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .