NOVI GLAS

Napad u Blajburgu – Voditelj pljunuo novinara (Video)

Novinar njemačkog dnevnika “Frankfurter Rundschau” Danijel Majić fizički je napadnut dok je izvještavao s komemoracije na Blajburgu.

Na Majića su nasrnuli posjetioci blajburške komemoracije, i to nakon što ga je Velimir Bujanec pljunuo dva puta. Novinar hrvatskih korijena rekao je za portal Novosti da se napad odvijao kod spomenika ustaškim vojnicima.

– Sve je počelo kad me prepoznao Ante Udbinac, čovjek u Bujančevoj pratnji. Prišao mi je i otpočeo cinični razgovor. Nakon što sam se okrenuo, Bujančeva partnerka me je počela vrijđati na ličnoj osnovi. Sam Bujanec nije ništa rekao, ali me je pljunuo dva puta. Potom su me i ostali počeli vrijeđati. Vikali su da sam jugokomunista i slično. Jedan me je udario u nogu, dok me je drugi neuspješno pokušao zahvatiti šakom – prepričava Majić za hrvatske “Novosti“.

On procjenjuje da ga je u tome trenutku okružilo najmanje 12 Bujančevih istomišljenika, a vrlo vjerovatno i više.

– Da nije bilo policije u blizini, vjerovatno bi sve skupa završilo puno gore – kaže Majić, kojeg su policajci uz povike rulje odveli sa strane, i pustili nakon što su shvatili da je novinar i da nije nikoga napao, nego da je napadnut.

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI