NOVI GLAS

I dama i sportista i inžinjer – Mlada Bijeljinka hoće i može sve (Foto)

Nikolina Glišić iz Bijeljine standardna je odbojkašica Banjaluka Volej gdje igra na pozciji srednjeg blokera i primača. Banjalučanke su proteklu sezonu u Premijer ligi BiH završile na drugom mjestu, što je veliki uspjeh kluba. Nikolina je uvijek voljela odbojku i ljubav prema ovom sportu gaji od djetinjstva.  

Najženstveniji sport

– Ni sama ne znam otkud ta ljubav, ali prema mom mišljenju odbojka je najljepši i najženstveniji sport pa sam nju iz tog razloga baš i odabrala – kaže Glišić, koja je studentica prve godine Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci.

Na terenu daje sve od sebe i trudi se pružiti maksimum.

– Trudim se da je moj učinak na utakmicama bude što bolji. Naravno, uvijek može bolje i trudim se da svaki put kad uzmem loptu dokažem da je to stvarno tako – ističe Glišić.

Smatra da je ženska odbojka u BiH zapostavljena kao i većina sportova.

Kada ima slobodnog vremena Nikolina najviše voli da ga provodi s porodicom i društvom.

– To me najviše opušta. U posljednju godinu imam dosta obaveza, jer pored odbojke idem i na fakultet koji iziskuje dosta vremena i rada, pa zbog toga imam manje slobodnog vremena. Zahvalna sam onima koji poštuju to što sam odbojkašica i studentica i trudim se da na sve negativnosti što manje obraćam pažnju – ističe naša sagovornica.

Budući inžinjer

Odbojkašice zbog svog atraktivnog izgleda privlače pažnju mnogih muškaraca.

– Mislim da trening ima jako veliki uticaj na izgled, ali i geni su bitna karakteristika. Kada su muškarci u pitanju preferiram sportiste, a visoka sam, pa mi je i visina bitna. Naravno, to su neki od bitnih faktora, ali ne i presudnih. Pored toga bitne su i neke lične osobine i vrijednosti – kaže Glišić.

Nikolina u budućnosti želi napredovati i postići velike uspjehe u odbojci, ali i na polju obrazovanja.

– Pored odbojke želim se ostvariti kao inžinjer. Svjesna sam da moje želje nisu uopće naivne i zahtjevaju dosta truda i odricanja ali ću se svim silama truditi da ih ostvarim u budućnosti – zaključuje Glišić.

 

 

(avaz)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!