NOVI GLAS

Miša Janketić o druženju sa Tomom Zdravkovićem – “Svaki put smo zaginuli”

Vijest da je glumac Mihailo Miša Janketić preminuo rastužila je mnoge koji su ga voljeli, poštovali i sarađivali sa njim.

Naime, Miša Janketić je za života bio boem, a pored ljudi sa javne scene sa kojima se družio, isticao je svoje prijateljstvo sa pokojnim pjevačem Tomom Zdravkovićem.

– Toma Zdravković i ja smo se slučajno upoznali negdje u Crnoj Gori, bili smo na nekoj promociji i onda smo, skloni nekim porocima, bili upućeni jedan na drugog. Pa smo pričali i tu se stvorilo nevjerovatno prijateljstvo. On je zbog mene dolazio u pozorište, ali pod uslovom da za mojim stolom u “Bojanu Stupici”, našem klubu, sjedimo samo on i ja. A ja sam ga podsjetio i on se sjetio da smo se davno upoznali preko puta današnje “Prešernove kleti”, na potpuno drugoj strani, bivši Atelje. Tu je bila gradska kafana u zgradi Sindikata i tu je pjevao Toma Zdravković u bijelom odjelu sa crnom svilenom košuljom. Savršen umetnik, boem – rekao je glumac tada.

Dodao je još zanimljivih detalja.

– Svaki put smo zaginuli, po dane i noći. I tu se stvorilo jedno prelijepo prijateljstvo. Jednom smo od Aleksinca od Doma kulture gdje smo nastupali do “Lipovog lada” u Beogradu putovali dva dana i dvije noći.

Miša je tada na pitanje da li su preskočili neki lokal na putu poručio:

– Ne, ne. To su lokali sa finim noćnim damama i muzikom. U svim tim lokalima je on pjevao, ja govorio ljubavnu poeziju na njegovo opšte čuđenje kako je moguće i onda me je prozvao Babaroga. “Ti si babaroga”, jer kad je nekog mnogo poštovao i mnogo volio, on mu je davao ime Babaroga. I mene je Toma zvao Babaroga. Znali smo da sjedimo po čitavu noć u “Stupici”. On se meni ne javi da će da dođe, volio je pozorište, dođe iznenada pa onda priča priče iz njegovog čudnog djetinjstva. One su mi i dan-danas ostale.

(Blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .