NOVI GLAS

Majke protiv “Igre prestola” – Dali djeci imena po liku iz serije, pa se razočarali

Ludilo Deneris Targerijan u ovonedjeljnoj epizodi, razljutilo je mnoge obožavaoce popularne TV serije, a najkivniji su oni koji su prethodnih godina svojoj djeci davali ime po “Majci zmajeva”.

Na kablovskom kanalu HBO u toku je emitovanje posljednje, osme sezone “Igre prestola”, jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Kritičari nisu blagonakloni prema raspletu čuvene epsko-fantastične sage, pa je tako epizoda koja je emitovana u ponedjeljak najlošije ocijenjena na sajtu Rotten Tomatoes od početka prikazivanja 2011. godine.

No, nisu samo kritičari razočarani. Obožavaocima se baš i ne dopada odluka scenarista da voljena kraljica Deneris Targerijan krene stopama svog oca – “Ludog kralja” Erisa – i u napadu osvetničkog bijesa, uz pomoć svog zmaja, spali desetine hiljada nevinih ljudi u Kraljevoj Luci.

Naročito su razočarani roditelji koji su prethodnih osam godina svojoj djeci davali ime po Deneris, prenosi britanski list “Independent”. Naime, prema zvaničnoj statistici, više od 4.500 dece u SAD nosi ime po likovima iz “Igre prestola”, od kojih 560 Kalisi (kraljica Dotraki naroda, titula koju Deneris nosi od prve sezone), a 163 Deneris.

“Bilo je nekako razočaravajuće što je njena želja za moći prevladala. To nije bilo kul”, rekla je majka šestogodišnjebdjevojčice Kalisi iz SAD, dodavši da joj se i dalje dopada “kul i moćno” ime koje je dala svom djetetu, iako je posljednja epizoda potpuno promijenila ono što predstavlja.

Ketrin Akosta, majka jednogodišnje djevojčice koja se takođe zove Kalisi, kaže da, uprkos svemu, i dalje podržava Deneris u seriji.

“Dala im je mnoge opcije. Kaže vam: ‘Hoćete li se zakleti na vernost ili ne?’ Tako da ne znam zašto su svi toliko iznenađeni. Radila je to i ranije. Ako je izdate, ako se ne pokorite, vidite šta se dešava”, pravda Akosta svoj omiljeni lik.

Pored kritičara i obožavalaca, nezadovoljstvo raspletom “Igre prestola” iznio je i glumac Konlet Hil koji je u seriji igrao lorda Varisa. Kaže da ne samo da je nezadovoljan kako je njegov lik skončao, već da i o poslednjih nekoliko sezona nema baš dobro mišljenje.

 

(b92)

POSTANIMO PRIJATELJI