NOVI GLAS

Bijeljina – Za sportiste najveći “dio kolača” – Evo koliko je iz budžeta dodijeljeno za sportske projekte

U Gradskoj upravi Bijeljina danas su potpisani ugovori o sufinasiranju 20 udruženja iz oblasti kulture i četiri sportska premijerligaša kojima je iz lokalnog budžeta dodijeljeno 442.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je novac dodijeljen po javnom oglasu za sufinansiranje projekta udruženja građana i da je za sport izdvojeno 400.000 KM, a za projekte u oblasti kulture 42.000 KM.

“U okviru sporta posebno smo vodili računa da to budu projekti usmjereni na jačanje omladinskog sporta, a kroz izdvajanja za projekte u kulturi nastojimo da pomognemo onima koji na najbolji način čuvaju i predstavljaju našu kulturu, tradiciju i običaje”, naveo je Mićić. 

Sufinansiranje iz gradskog budžeta odobreno je fudbalskim klubovima “Radnik” i “Zvijezda 09”, Odbojkaškom klubu “Radnik” i Ženskom fudbalskom klubu “Radnik-bumerang”. 

“Ove godine Fudbalskom klubu `Radnik` će na osnovu projekta dobiti 300.000 KM. Obaveza Kluba je da 99.400 KM koristi za pomoć omladinskom sektoru”, rekao je direktor Fudbalskog kluba “Radnik” Nebojša Tomić. 

Iz oblasti kulture biće sufinansirano 20 projekata, sa pojedinačnim iznosima od 1.500 do 4.000 KM.

“U godini obilježavanja 120 godina Hora `Srbadija` odobrenih d 4.000 KM iskoristićemo za odlazak na festival u Grčku, gdje ćemo se predstaviti projektom `Duhovna riznica`”, najavila je dirigent hora Desanka Trakilović. 

Na Javni oglas pristigle su prijave 75 udruženja, a sredstva za sufinasiranje odobrena su za 51 projektni prijedlog.

Iz Gradske uprave je najavljeno da će, nakon danas potpisanih ugovora za realizaciju 24 projekta, za preostalih 27 projekata omladinskih i drugih udruženja i nevladinih organizacija ugovori biti potpisani 20. maja.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .