NOVI GLAS

Semberija – Popovljani traže hitan sastanak sa štabom za vanredne situacije

Mještani sela Popovi traže hitan sastanak sa Štabom za vanredne situacije grada Bijeljina i predstavnicima Javne ustanove “Vode Srpske” kako bi spremno dočekali eventualnu poplavu, saopšteno je iz Savjeta ove mjesne zajednice uz obalu Drine.

“Prije dva dana održali smo zbor građana na kome je bilo riječi o stanju Civilne zaštite, te aktivnostima u slučaju izlivanja rijeke Drine. Konstatovali smo da nam je kadrovska, materijalna i tehnička opremljenost Civilne zaštite veoma loša”, navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta mjesne zajednice Popovi upozoravaju da su građani vidno uznemireni i uplašeni za svoju bezbjednost u slučaju poplava jer su već dvije preživjeli veoma teško i sa velikim posljedicama.

“Aktivnosti se moraju preduzimati odmah kako bi se u startu, ako dođe do poplava, reagovalo”, navode iz mjesne zajednice Popovi i dodaju da očekuju razumijevanje i pomoć od Gradskog štaba za vanredne situacije i “Voda Srpske”.

Mješani Popova ističu da trenutno stanje vodostaja rijeke Drine, kao i prognoze, nisu zabrinjavajući, ali da moraju neprestano biti na oprezu i spremni na najgore.

“I u prvim danima poplava 2010. i 2014. godine bili smo prepušteni sami sebi”, naveli su iz mjesne zajednice Popovi i najavili da će sljedeći zbor građana biti održan u petak, 17. maja, u 20.00 časova.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!