NOVI GLAS

Opada nivo Une i Sane

 Vodostaji rijeka Une i Sane su u opadanju, potvrđeno je Srni u lokalnom Centru za obavještavanje.

Vodostaj rijeke Sane u 18.00 časova bio je 530 centimetara, što je za 14 centimetara manje nego u 10.00 časova jutros.

Vodostaj rijeke Une u 18.00 časova bio je 499 što je 10 centimetara manje nego u 11.00 časova.

Štab za vanredne situacije proglasio je sinoć vanredne mjere zaštite od poplava, jer je vodostaj rijeke Une dostigao nivo od 511 centimetara.

Tokom noći vodostaj Sane dostigao je nivo od 546 centimetara, a Une 514 centimetara.

Štab za vanredne situacije odlučio je da u ovoj opštini ni sutra ne rade školske i predškolske ustanove.

Na području Novog Grada zbog izlivanja vode u prekidu je više putnih pravaca.

Iz Komunalnog preduzeća “Komus” obavijestili su potrošače da će do povlačenja vode sa puta prema gradskoj deponiji smeća, komunalni otpad prikupljati samo u užem gradskom dijelu.

Direktor Doma zdravlja u Novom Gradu Zoran Rađenović rekao je da je ova ustanova dogovorila da se hitni slučajevi, ukoliko budu presječene komunikacije prema Prijedoru, upućuju u bolnicu u Bihaću.

“Imali smo kontakt sa Helikopterskim servisom Republike Srpske i rečeno nam je da se možemo obratiti ukoliko bude potrebe”, rekao je Rađenović.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad u mjestu Dragotinja Donja.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volar u Vitasovcima izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen.

Na lokalni put Urije-Šuća izlila se rijeka sana, kao i u Ulici Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni pravac preko Urijanskih brda.

Danas je za saobraćaj zatvoren i regionalni put Svodna-Brezici zbog odrona, a vozačima se preporučuje put preko Karana. Od sinoć je prohodan put Agići-Kršlje, ali je saobraćaj otežan zbog oštećenja kolovoza u mjestu Jagodnjak.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI