NOVI GLAS

Bijeljina – U subotu svi pravac u Muzej, evo šta vas tamo čeka (Foto)

Jedinstveni umjetnički spektakl koji se realizuje u preko 3000 muzeja u više od trideset evropskih zemalja po četrnaesti put događa se I u Bijeljini. Ove subote Muzej Semberije otvara svoja vrata za sve posjetioce u još jednoj “Noći muzeja”.

Program počinje u 17 časova malom radionicom kafe. Riječ je o edukativnoj radionici za djecu I roditelje.

Nakon toga biće održana dva koncerta, a potom će biti otvorena izložba pod nazivom “Može kafa?”

Izložba je nastala u saradnji Muzeja Semberije sa hemijskom sekcijom Gimnazije „Filip Višnjić“ pod rukovodstvom profesorice Snežane Dugonjić.

Koliko šolja kafe ste popili danas? Da li više volite tursku ili espreso? Dugu ili kratku? Sa šlagom ili mlijekom? Zapitate li se ko je prvi spremio ovaj čarobni napitak bez koga većina odraslih osoba ne može da zamisli početak dana? Kako je kafa osvajala Balkan i Zapadnu Evropu? Koje kafane u Bijeljini su bile stjecište boema početkom prošlog vijeka? Koliko uopšte znate o kafi? Na neka od ovih pitanja dobićete odgovor ako posjetite Izložbu.

„LEBDEĆI LUTVIDBAL“

„Lebdeći LUTVIDbal” je izložba sačinjena od ručno rađenih lutaka djece predškolskog uzrasta za LUTVIDIĆ sekciju trećeg međunarodnog LUTVID FEST-a: bibliotečkog festivala lutkarstva i video-prezentacije knjige, koji je za nama.

Narodna biblioteka ,,Filip Višnjić” ovim festivalom pokušava da iznađe nove načine preporuke za knjigu, a ovogodišnja Noć muzeja je mjesto na kome se lutviduje na poseban način: lutke lete, a čarolija novog festivala počinje baš ove noći. Da Muzej i biblioteka jesu sasvim prirodno okruženje djece najranijeg uzrasta svjedoči divna saradnja ovih stubova kulture i vrtića čije će lutke biti izložene do kraja maja.

QUIZ NIGHT

Znate koliko žica ima harfa? Dimenzije rukometnog terena? Možete da nabrojite bar četiri knjige koje je napisao Teri Pračet? Poznato vam je za koji tim je debitovao Mihael Šumaher u Formuli?

Preostaje vam još samo da okupite svoju ekipu za kviz – društvo iz kraja, kafane, fakulteta, kolege sa posla… Smislite neko “cool” ime za ekipu i pojavite se 18. maja u 20,15 u Muzeju, naoružani dobrim raspoloženjem i spremni na borbu za titulu “najpametnijeg”.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!