NOVI GLAS

Semberija – U Crnjelovu započet projekat vrijedan 3,8 miliona KM(Foto)

U Donjem Crnjelovu kod Bijeljine danas je počela izgradnja sistema za navodnjavanje na prvih 511 hektara obradive površine u okviru šireg projekta navodnjavanja Semberije vrijednog 3,8 miliona KM, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Gradske uprave Bijeljina.

Navodnjavanjem će biti obuhvaćeno 11.000 hektara zemljišta, a novac su obezbijedili Vlada Republike Srpske 3,2 miliona KM putem Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata i i grad Bijeljina 600.000 KM.

U okviru ovog projekta biće izgrađen vodozahvat sa pumpnom stanicom na kanalu “Stara Dašnica”, glavni distributivni cjevovodi sa pratećim objektima u dužini od 25,5 kilometara, elektroinstalacija sa nadzorno-upravljačim sistemom, kao i trafostanica sa dovodnim dalekovodom.

“Nakon sprovedenih analiza utvrđeno je gdje je sistem za navodnjavanje u Semberiji najpotrebniji, gdje je poljoprivredna proizvodnja najintenzivnija i na osnovu toga je napravljen raspored realizacije ovog projekta”, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. 

On je naveo da će ovim sistemom biti obezbijeđen dovoljno jak pritisak vode za navodnjavanje njiva, kako bi se poljoprivredni proizvođači zaštitili od suše. 

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI