NOVI GLAS

I sve to u Bijeljini – Bijeljinski IT stručnjak povezao svoj grad sa velikom američkom kompanijom (Foto)

Da li ste znali da je u Bijeljini nedavno otvorena firma koja se bavi razvojem softvera za čuvenu kompaniju “Apple” i njihove proizvode iPhone i iPad? U jednom kutku u našem gradu dešava se prava “IT magija”, a mladi talentovani Bijeljinci rade sve ono što će se laiku učiniti prekomplikovanim – robotika, algoritmi, vještačka inteligencija. Za NoviGlas svoja vrata otvorio je BioMech. Ovo je njihova priča.

Iza ove uspješne priče stoji dvadesetosmogodišnji Bijeljinac Igor Perić, IT stručnjak na doktorskim studijama iz neuronauke. Igor za NoviGlas objašnjava kako je došlo do otvaranja BioMech-a u Bijeljini.

Saradnju sa američkom firmom BioMech započeo je za vrijeme Master studija u Francuskoj ali se jedno vrijeme ta saradnja ogledala u povremenom honorarnom radu i konsultantskim uslugama. Nakon njihove  druge ponude za posao, Perić je, kako kaže, odlučio da se baci u industriju.

“Imali su sličnu radnu etiku mojoj: “Ne stajemo kad smo umorni, nego kad je gotovo”. Taj agresivni stav je jednim dijelom bio osnova za kredibilitet koji sam izgradio u njihovim očima i time dobio udio u vlasništvu kompanije”, kaže Perić za NoviGlas.

S obzirom da je saradnja bila jako plodna i njegov doprinos rastu firme značajan, odlučili su da mu ukažu povjerenje i prepuste mu da vodi sljedeću poslovnu inicijativu – ekspanziju na evropsko tržište.

“Preuzeo sam ulogu posrednika i otvorio firmu u Bijeljini – prvu firmu u našem gradu koja se primarno bavi razvojem softvera za Apple ekosistem (iPhone i iPad)”, priča za NoviGlas Igor.

Firma trenutno broji šest zaposlenih i u planu je zapošljavanje jos najmanje tri senior IT inženjera ove godine, kao i program obuke i stipendiranja talentovanih studenata sa lokalnih fakulteta.

“Cilj nam je da mladim i ambicioznim ljudima sa naših prostora damo šansu da započnu izgradnju svoje karijere što ranije i to u svom gradu, a po svjetskim standardima”, kaže Igor I dodaje da mu lično zadovoljstvo pričinjava to što Bijeljina ima kapacitet za ozbiljne IT aktivnosti, što se ogleda u sve većem broju IT kompanija koje dolaze u naš grad.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .