NOVI GLAS

Bijeljina – Mladi kreativci muralima oslikavaju Tehničku školu (Foto)

Grupa mladih kreativaca iz Tehničke škole “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine uređuju enterijer ove škole oslikavajući prostorije muralima znamenitih ličnosti iz oblasti matematike, fizike i drugih naučnih oblasti koje izučavaju.

Direktor ove škole Milenko Maksimović rekao je da su učenici do sada na zidovima škole oslikali murale Mihajla Pupina, po kojem škola nosi ime, Nikole Tesle, Isaka NJutna, Mileve Ajnštajn, ali da oslikavaju i matematičke formule.

Do sada su, naveo je Maksimović, završili jedan hodnik, ali je cilj da cijelu školu urede na ovaj ili sličan način.

Maksimović je istakao da je ideja za ovaj rad krenula od učenika stolarskog zanimanja, posebno Dimitrija Perića koji ima poseban dar za ovakvu umjetnost.

“Pridružili su mu se i učenici iz drugih odjeljenja koji su umjetničkog duha i sada zajedno rade na ljepšem izgledu škole”, rekao je Srni Maksimović.

On je naveo da je posebno interesantno da učenici stručnih zanimanja, poput elektrotehnike, informatike, pokazuju svoje talente i na ovaj način.

“Sami su se organizovali, za sada nemaju neku grupu ili sekciju, ali neprestano rade i puni su ideja koje nas u školi ostavljaju bez riječi”, rekao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, učenici ove škole redovno učestvuju na manifestacijama poput “Višnjićevih dana”, bili su redovni do ove godine i na pozorišnom festivalu “Udahni kulturu”, te drugim događajima kulture u gradu.

On je podsjetio da se učenici ove škole mogu pohvaliti i značajnim rezultatima iz struke jer su se ove godine iz matematike plasirali na nivo BiH, a u oblasti programiranja osvojili su značajna mjesta na republičkim takmičenjima iz fizike i elektrotehnike, odnosno svih stručnih predmeta.

Maksimović je dodao da u okviru škole postoji i inovatorska sekcija, te da je nekoliko učenika ostvarilo zapažene rezultate na ovogodišnjem “Inosu mladih”, te da je rad Aleksandra Spasojevića proglašen za najbolji učenički rad.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI