NOVI GLAS

Otvoreno pismo Milojka Pantića: “Opet sam postao ‘Ludi Milojko'”

Poznati sportski komentator Milojko Pantić obratio se otvorenim pismom javnosti poslije, kako navodi, sramne kampanje koja je vođena protiv njega, ističući da ne bježi od odgovornosti za ono što je učinio.

“To činim da bih zaštitio, prije svega, svoju porodicu, a onda i sve ostale koji već sutra mogu da postanu žrtve beskrupuloznih tabloidnih tumačenja sopstvenih života i postupuka. Ne bježim od odgovornosti za ono što sam učinio, naprotiv. Upućujem izvinjenje cjelokupnoj javnosti, učesnicima u saobraćaju, građanima, ali i svojim prijateljima i porodici koji zajedno sa mnom teško sve ovo prolaze i daju mi podršku”, napisao je Pantić.

Pantić priznaje da je pogriješio što poslije svadbe prijatelja nije pozvao taksi, već je ušao u sopstveno vozilo.

“Ljudi koji su primijetili da treba da zbog toga budem isključen iz saobraćaja profesionalno su me zaustavili, kao što to rade u desetinama i stotinama slučajeva dnevno ili u hiljadama slučajeva prije mene. U saobraćajnom prekršaju koji sam učinio, nisam bilo koga povrijedio, uvrijedio, udario, oštetio nečiju privatnu ili javnu imovinu”, ističe Pantić.

Međutim, dodaje on, u ponedjeljak ujutru, “po zna se čijoj komandi, u isto vrijeme ide vijest o navodnom hapšenju, kao da sam počinio krivično djelo sa teškim posljedicama, i natpisi o situacijama koje se uopšte nisu odigrale”.

“Istog trenutka, puštaju se snimci kamera, kojih nije bilo u stostruko težim slučajevima za koje smo svi zainteresovani, i kreće salva uvreda istih onih koji tri decenije kreiraju našu stvarnost, trudeći se da unište život svakog onog ko im nije po volji. Opet sam postao ‘Ludi Milojko’, ‘kreten’, ‘budala’, kao što sam prije toga bio i ostao za taj način razmišljanja Milojko ‘Šiptar’, ‘ustaša’, ‘izdajnik’. Jutrošnje naslovne strane tabloida osvanule su kao da se radi o masovnom ubici, a ne o osobi koja je učinila jedan saobraćajni prekršaj”, naveo je on.

Pantić tvrdi da zna odakle je stigla naredba da se slučaju posveti tolika pažnja.

“Znam ko su oni koji ne mogu da mi oproste zato što na svakom mjestu i u svakoj prilici kažem istinu, bez obzira koliku cijenu to nosi sa sobom. Znam, nažalost, ko su kreatori ove atmosfere u kojoj svako ko drugačije misli postaje neprijatelj kome se ne prašta i kome će se život uništiti prvom prilikom kada neko tako odluči. Znam ko likuje danas zbog onoga kroz šta ja prolazim. I znam koliko ih boli što ću nastaviti da obavljam časno svoj novinarski poziv dokle god budem imao snage za to”, zaključio je Pantić u pismu kojim, kako navodi, stavlja tačku na sve spekulacije i insinuacije.

 

(N1)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .