NOVI GLAS

NoviGlas fudbalica – 9 stvari koje niste znali o Ronaldinju!

Ronaldinjo je legendaran fudbaler, omiljen od strane svih pravih ljubitelja fudbala, bez obzira na to koji tim podržavaju. Ovo su priče koje nista znali o fenomenalnom Brazilcu.

1) Ronaldinjo je u jednom trenutku na svom bankovnom računu imao samo sedam dolara!

Naime, on je odlučio da napravi kuću bez potrebnih dozvola! U ozbiljnim državama to je težak prekršaj, a Ronaldinja je stigla i visoka kazna – kažnjen je sa 2.2 miliona dolara! Kako Brazilac nakon nekog vremena i dalje nije platio propisanu kaznu, sud je odlučio da se naplati direktno sa njegovog bankovnog računa. Međutim, tamo je bilo samo 7 dolara, pa su ostali kratkih rukava! Nravno, bilo je to samo kratkoročno, jer je na kraju tadašnji fudbaler Milana morao da plati pun iznos kazne.

2) Lagao je svojim igračima da bi pobijedili Real Madrid

Ronaldinjo je zvao svoje saigrače, jednog po jednog, i rekao im da će da potpiše za Real Madrid, i da je to za sada tajna. Na dan derbija, atmosfera u svalčionici nije bila sjajna, a onda je Brazilac uzeo riječ. „Zvao am sve vas da vam kažem da odlazim, i svi ste sačuvali tajnu koju sam vam povjerio. Sada zaista znam da smo prava porodica! Ostaću ovdje jako, jako dugo. A sada, hajde da zajedno održimo lekciju Real Madridu!“, svjedočio je svojevremeno Inijesta. Treba li reći da je to bio najbolji Ronaldinjov El Klasiko, u kom su Katalonci slavili 3:0?

3) Na jednoj utakmici je postigao 23 gola!

Dok je 1993 godine igrao za svoj omaldinski tim u Brazilu, Ronaldinjo je pomogao svom timu da slavi sa 23:0, i to tako što je postigao SVE golove za svoju ekipu!

4) Njegov video je prvi koji je na Jutjubu dostigao milion pregleda!

Kada je Najk pokrenuo kampanju „Joga Bonito“ 2005. godine, bio je to ogroman hit na interenetu. Taj video, u kom je Ronaldinjo igrao jednu od glavnih uloga, bio je prvi video koji je prešao cifru od milion pregleda u istoriji interneta!

5) Ronaldinju je aplaudirao cijeli Santijago Bernabeu

Bio je to upravo derbi koji smo spominjali pod brojem 2, kada je Ronaldinjo bio najbolji igrač na terenu. Madridska publika nije često naklonjena ni svojim igračima, a kamoli igračima tima koji smatraju neprijateljskim. Međutim, nakon drugog Ronaldinjovog gola, Brazilac je u Madridu dobio aplauz cijelog stadiona, koji je time čestitao fudbalskom čarobnjaku na vještini koju je pokazao. To se, inače, desilo samo jednom prije toga – Kada je Maradona u dresu barselone dolazio na Santijago Bernabeu.

6) Ronaldinjo je osvojio apsolutno SVE velike trofeje u fudbalu

Spisak trojefa koje je osvojio zaista je impresivan. Svjetsko prvenstvo, Kup konfederacija, Kopa Amerika, Liga šampiona, Kopa Libertadores, Zlatna lopta. ON je jedini igrač u istoriji koji je osvojio svih 6 najvećih trofeja u fudbalu.

7) Bio je na ivici da zaigra za Aleksa Fergusona

Ronaldinjo je bio u Parizu, kada se veliki Ferguson zagrijao za sjajnog Brazilca, kojim je htio da nadomjesti odlazak Bekama u Real. Mešutim, prema Ronaldinjovim tvrdnjama, on je je obećao Sandru Raselu da će doći u Barselonu ukoliko on pobijedi na izborima za predsjednika kluba. To se i desilo, a Ronaldinjo je održao svoju riječ. Bio je još jednom blizu Premijer lige – skoro da jje sve bilo dogovoreno sa Lesterom 2016. godine, međutim, iznenada, Ronaldinjo je odlučio da ode na karneval u Riju, pa je transfer propao!

8) Postao je zaštitno lice jednog brenda kondoma u Brazilu

Ronaldinjo je bio poznat po tome što voli da ima seks prije utakmice. To je bila inspiracija za jednu kompaniju, pa je ,dok je Ronaldinjo igrao za Atletiko Minairo, masno platila da se njegovo ime, kao i ime kluba, nalaze na kondomima koje oni proizvode. Brend se zove „Sex free“.

9) Koka-kola mu je uručila otkaz

Kao i većina velikih zvijezda, i Ronaldinjo je dobio priliku da postane zaštitino lice najpoznatije svjetske kompanije. Potpisao je ugovor vrijedan 750.000$ godišnje i postao je „ambasador Kokakole“. Međutim, ugovor je jednostrano raskinut nakon snimka u kojem Ronaldinjo na pres konferenciji pije – Pepsi! Možda je upravo to anegdota koja najbolje opisuje Brazilca koji će se pamtiti dok god se igra igra među golovima.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!