NOVI GLAS

Velika tragedija najbogatijeg Danca – Izgubio troje djece u jučerašnjem terorističkom napadu!

Danski milijarder Anders Holč Povlsen (46) u bombaškim napadima na Šri Lanki izgubio je troje od njegovo četvoro djece. Povlsen je vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom “Bestseler” (čije su modne marke Vero Moda i Jack&Jones), najveći je akcionar britanske onlajn prodavnice ASOS i drugi najveći akcionar njemačke onlajn prodavnice Zalando.

Tragičnu vijest o pogibiji milijarderove djece, objavio je Džesper Stubkier, direktor komunikacija u firmi “Bestseler”.

– Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost i nemamo daljih komentara.

Svjedok po imenu Kieran Arasaratnam rekao je u nedjelju za BBC da je vidio “Dankinju koja je izgubila troje djece” u bombaškom napadu na hotel Šangrila.

– Rekla je, “molite se za mene, molite se za mene” – rekao je.

Jedna od Povlsenovih kćerki, Alma Storm Holč Povlsen, prije nekoliko je dana na Instagramu objavila fotografiju svojih sestara i braća Astrid, Agnes i Alfred na Šri Lanki.

Nije objavljeno koje od četvoro djece je poginulo u napadima.

Ko je milijarder Povlsen?

Prema pisanju Forbsa iz 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svijetu i “težak” je 7,9 milijarde američkih dolara. Danac je vlasnik 89.000 hektara zemlje u Škotskoj, što ga čini najvećim privatnim zemljoposjednikom u toj zemlji.

Rođen je 1972. godine u gradu Orhusu, a njegova porodica je otvorila prvu prodavnicu 1975. u mjestu Brandeu. Uskoro su otvarali radnje i u drugim mjestima.

Povlsen je imao samo 28 godina kada mu je otac prepisao “Bestseler”, čime je postao jedini vlasnik. Porodica je takođe imala interes, zajedno sa dva danska partnera, u Bestseler fešn grupi Kina, komapnija koja je dizajnirala sopstvene kolekcije za 5.000 radnji u Kini.

Nedavno je rekao kako planira da vrati svoju zemlju u Škotskoj u prirodno stanje, i prepusti svu svoju imovinu svojoj djeci kada umre. Inače, Povlsen i njegova supruga svoju djecu nisu slali u privatne, već su pohađali državne škole.

On i njegova žena Ane Storm Pedersen (40), imaju desetak posjeda na više od 220.000 hektara, što je oko jedan odsto Škotske.

Povlsen pored biznisa obnavlja i prirodne šume, močvare i rijeke, i vraća ih u njihovo prirodno stanje, dok nastoji da poveća broj ugroženih životinja, uključujući zlatne orlove, divlje mačke, crvene vjeverice i divlje čaplje. Planovi Povlsenovih uključuju stvaranje zemljišta pristupačnijim posjetiocima, obnavljanje napuštenih zgrada i obrazovanje djece o očuvanju prirode.

Kao najbogatiji Danac, Povlsen i njegova porodica često su bili meta raznih prijetnji.

Krajem 1998. Povlsen je imao problema kada mu je deseti mjeseci prijetio iznuđivač koji se zvao Kurt Hansen, da će ubiti članove porodice ako ne dobije milijun funti. Hansen, koji je tada imao 34 godine, slao je Povlsensovima pisma, izgrebao njihove automobile i na kraju provalio u porodičnu kuću i ostavio poruku nekoliko metara od mjesta gdje su spavali.

Kada je uhapšen, imao je lisice, traku, zapaljive tečnosti i pištolj u svom posjedu. U njegovom domu, policajci su pronašli maske, knjigu o trovanju i tajnu sobu ispod podnih dasaka.

Onda, 2003. godine, bliski porodični prijatelj otet je u Indiji, gdje njegov posao ima fabrike, od strane bande koja ga je zamijenila za jednog od Holč Povlsensa. Nakon toga, milijardera i njegovu porodicu čuvalo je obezbjeđenje, koje je bilo uz njih 24 sata.

 

(Blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .