NOVI GLAS

Završena Skupština SDS-a – Tri kandidata za lidera stranke!

 Skupština SDS-a biće održana 15.juna kada će se biti izabran novi predsjednik ove stranke, rečeno je na današnjem zasjedanju Glavnog odbora SDS-a koje je održano u Istočnom Sarajevu, a na kojem je definisan način na koji će se sprovesti unutarstranački izbori.

Iako se danas nije zvanično odlučivalo o tome ko su kandidati za predsjednika SDS-a, ipak se raspravljalo se o imenima koja su se već pojavila u javnosti, a to je da su to Vukota Govedarica, aktuelni lider SDS-a, Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDS-a, te Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Zanimljivo je i to da su novinari zabilježili i susret u kafani i razgovor uz kafu pred samu sjednicu Miličevića i Šarovića.

Miličević je već ranije, kada je obznanio kandidaturu za mjesto predsjednika SDS-a rekao da je ovoj stranci više nego ikad potrebno jedinstvo i pozvao je članove na prestanak podjela.

Tada je Miličević istakao da ne treba javno da kritikuju jedni druge u SDS-u, već da nude promjene i bolja rješenja za RS.

Govedarica je nakon zasjedanja istakao kako je njegov stav da bi se stranka trebala okupiti oko jedne ličnosti, a i ako bude više osoba, i to je, kako naglašava, demokratski pristup.

Kazao je da je na današnjoj sjednici raspravljano i o aktualnoj političkoj situaciji, te da je Glavni odbor i ovaj put potvrdio stav da neće ulaziti u koalicije na nivou BiH, te da će podržati sve one inicijative koje su od interesa za Republiku Srpsku.

Govedarica je naglasio da je tokom sjednice konstatovano da je ekonomsko-privredni sistem RS neodrživ, te da se ta konstatacija potvrđuje  deficitima u više oblasti u RS, a posebno kada je u pitanju vanjsko-trgovinska oblast.

Konstatovao je da građani RS odlaze van, da ne vide perspektivu, te da je 70 posto zaposlenih u RS s platom od 600 KM i da se to što prije mora mijenjati.

Govedarica je rekao da je Glavni odbor SDS-a još jednom potvrdio svoj stav što se tiče MAP-a i podsjetio da su ministri iz RS u Vijeću ministara BiH u tehničkom mandatu već pet puta skinuli sa dnevnog reda Nacionalni godišnji plan za NATO, te da su stava da o tome može odlučivati samo Vijeće ministara.

 

 

(nezavisne)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .