NOVI GLAS

Bijeljina – Pogledajte kako je izgledao sportski dan u Gradskom parku (Foto)

U bijeljinskom Gradskom parku danas je organizovan “Sportski dan” s ciljem animiranja djece i mladih za bavljenje sportom, kao i edukovanja odraslih o značaju treniranja na otvorenom prostoru.

Predstavnici sportskih klubova sa područja Bijeljine – Karate kluba “Panteri”, Odbojkaškog kluba “Radnik”, Atletskog kluba “Akademac”, Fudbalskog kluba “Radnik”, Karate kluba “UNSU” i Taekvondo kluba “JOPA”, građanima su predstavili osnovne karakteristike sportova kojima se bave.

Načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić rekao je da je “Sportski dan” u parku organizovan u okviru akcije “April, mjesec čistoće”.

“Nadam se da će ovakve aktivnosti doprinijeti da se što više naših sugrađana bavi sportom. Naš park je idealna prilika za boravak u prirodi i zato apelujem na sve sugrađane da ga čuvamo, jer zaštita životne sredine je od višestruke koristi za naš grad”, rekao je Draganić novinarima.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je sportistima koji su učestvovali u ovoj akciji, jer su građanima na taj način predstavili mogućnosti bavljenja sportom u prirodi.

“Gradski park zaista plijeni svojom ljepotom, a Gradska uprava tokom akcije `April, mjesec čistoće` nastoji da što više skrene pažnju na značaj čuvanja javnog zelenila”, istakao je Mićić.

Mićić je podsjetio da Gradska uprava kontinuirano ulaže u sport, a da će ove godine na Gradskom stadionu, izgradnjom reflektora i uređenjem terena, biti znatno unapređena sportska infrastruktura.

“Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji za sportske sale u Semberiji, što će pružiti još više mogućnosti za mlade da se bave sportom”, naveo je Mićić.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .