NOVI GLAS

Uživo – Dodik na mitingu “Budućnost Srbije” – Evo kako je govorio pred više od 100.000 ljudi (Foto/Video)

Danas je najveći miting u kampanji Aleksandra Vučića „Budućnost Srbije“, koji se odigrava u Beogradu.

Nakon muzičkog dijela, govorile su ugledne političke ličnosti, a nakon premijerke Srbije, skupu se obratio i Milorad Dodik, predsjednik Predsjedništva BiH.

On je na binu izašao praćen ovacijama, a na početku svog obraćanja skupu koji je nazvao veličanstvenim, rekao je da je došao u Beograd prije svega da prenese poruku ljubavi koju Republika Srpska ima za Srbiju i njeno rukovodstvo.

„Mi smo ti koji uvijek želimo da Srbija bude jača i moćnija, jer Srbija je garant naše stabilnosti i naše budućnosti. Možete da budete protiv vlasti, to je legitimno. Ali ne možete da budete protiv države! Pogotovo ne možete da budete protiv Srbije, a da živite ovdje. Unutrašnje jedinstvo svake zemlje je važno da bi ona bila moćna u regionalnim i svjetskim okvirima“, rekao je Dodik.

„Srbija, koja je izložena otvorenim pitanjiima, mora da da dodatnu snagu Aleksandru Vučiću i pregovaračkom timu, a ne da tu snagu oduzima. Kada opet bude na pregovorima oko Kosova, neće niko moći da ga pita „šta se to tamo, u Srbiji, dešava?“, nego će morati da kažu „Svaka čast za jedinstvo i stabilnost Srbije“!“, dodao je Dodik.

„Republika Srpska nije dozvolila da BiH prizna Kosovo. Mi pratimo politiku Srbije i to kažemo jasno i glasno. Kao što kažemo jasno i glasno „Nećemo u NATO“! Zato što ste i nama u dva navrata bacali bombe, nećemo u NATO. Nećemo zato što nećemo da nam granica bude na Drini. Nećemo da ponovimo situaciju od prije sto godina kada je to tako bilo. I nemojte nas pitati – Mi smo svoju odluku donijeli i u tome ćemo pratiti Srbiju. Ništa normalnije nema od toga“.

„Za nas je Republika Srpska trajna kategorija. Za nas je Republika Srpska država u kojoj žive Srbi. Za nas je Srbija zemlja i država u koju smo mi zagledani i to je naš primarni osjećaj pripadnosti našeg identiteta. Hvala gospodinu Vučiću što je pokrenuo mnoge projekte“.

„Danas ovdje vama isporučujem naše jasno opredjeljenje i podršku Srbiji i njenom rukovodstvu. Hvala svima koji ste došli i hvala gospodinu Vučiću što mi je pružio priliku da govorim na ovom veličanstvenom skupu. Hvala Srbiji što je jednistvena, koja je moćna i jaka, Srbiji koja je okrenuta budućnosti i miru. Neka živi Republika Srpska i neka živi Srbija! I neka živi srpska sloga!“, završio je ovim riječima svoje obraćanje Milorad Dodik.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI