NOVI GLAS

Lažirali saobraćajku pa naplatili preko 10.000 KM za naknadu štete

Opštinski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv Č.P. (66) iz Donjeg Vakufa i M.K. (55) iz Bugojna koji se terete za ovjeravanje neistinitog sadržaja i zloupotrebe osiguranja.

Navedenima se u optužnici stavlja na teret da su 6. aprila 2014. godine u mjestu Koprivnica pored Kupresa službene osobe Policijske stanice Kupres doveli u zabludu da u zapisniku ovjere neistinit sadržaj tako što su na mjesto događaja dovezli prethodno oštećena vozila marke “sitroen” vlasništvo prvoosumnjičenog Č.P. i “pasata” u vlasništvo nevjeste drugoosumnjičene M.K te ih postavili u položaj i stanje kao da je nastala saobraćajna nezgoda.

Nakon što su to učinili, pozvali su ovlaštene službene osobe PP Kupres, te prijavili da se dogodila saobraćajna nezgoda.

Policajci su, po dojavi da se dogodila saobraćajna nesreća, na mjestu događaja sačinili izvještaj o počinjenom prekršaju s popratnom dokumentacijom koju je osumnjičena M.K. koristila kao dokazni materijal u sudskom postupku radi naknade štete na temelju osiguranja od automobilske odgovornosti.

Ukupan iznos štete koji je na ime “lažne” saobraćajne nesreće isplaćen nevjesti osumnjičene M.K iznosi 10.400 maraka.

 

(fena)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .