NOVI GLAS

Otkriven uzrok požara u katedrali Notr Dam?

Prema najnovijim informacijama o kojima pišu svjetski mediji, pretpostavlja se da je električni kratki spoj uzrok požara koji je devastirao katedralu Notr Dam u Parizu.

Pripadnik francuskog istražiteljskog tima je rekao da je za sada najvjerovatnija pretpostavka da je do požara došlo usljed kratkog spoja koji se desio blizu drvene strukture krova katedrale.

Prema riječima ovog zvaničnika koji je želio da ostane anoniman, istražitelji i dalje nemaju dozvolu da rade unutar same katedrale, niti da ispituju zgarište i ruševine, zbog, kako im je rečeno, bezbjednosnih razloga.

Jutros je objavljeno da je jedna kompanija, Ehafudaž, postavila kameru unutar katedrale koja je pravila fotografije na svakih deset minuta. Mark Eškenazi, predstavnik ove kompanije, rekao je da se dim vidi na nekim od fotografija, te da se po njima pretpostavlja da je požar započeo u južnom dijelu zgrade.

On je dodao da snimci sa ove kamere ne mogu otkriti uzrok požara niti mjesto gdje je započeo, ali može da uputi istražitelje u pravom smjeru. Kamera sa svim snimcima je trenutno u posjedu zvaničnih istražitelja.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .