NOVI GLAS

Bijeljina – Đokić o turističkim potencijalima Bijeljine (Video)

Predstavnici grada Bijeljina nedavno su gostovali na Hepi televiziji, gdje su predstavili naš grad i njegove potencijale. O turističkoj ponudi i onome što Bijeljina nudi gostima sa strane, govorio je direktor Turističke organizacije grada Bijeljina, Radosav Đokić.

Kako je istakao, ove godine je 15 godina od osnivanja Turističke organizacije grada. Govoreći o potencijalima, posebno je istakao vjerski turizam.

“Bijeljina se posljednjih godina brzo razvija. Trenutno imamo pet manastira, imamo manastir Tavna iz 14. vijeka. Tu su i manastir u Dragaljevcu, ali i novi manastir Svete Petke izgrađen u ruskom stilu. Takve imate samo u Rusiji”, objasnio je Đokić.

Brend grada je Etno – selo “Stanišići” koje je prošle godine posjetilo preko milion turista, rekao je Đokić i dodao da je velika prednost grada to što je smještena nadomak dvije rijeke.

“Imamo stragetiju razvoja grada i tu ćemo raditi više na rijekama, pogotovo kad se riješi problem nasipa.”

Na pitanje koliko je tzv. “Šoping turizam” zastupljen, Đokić je rekao sljedeće:

“Fis gravitira, dva i po kilometra od graničnog prelaza. Subotom i nedjeljom, ne može se doći u Fis. Gorivo je jeftinije. Nećemo reći da narod švercuje, nego sipa za svoje potrebe”, rekao je kroz osmjeh Đokić.

Šta je još rekao i kako je izgledalo gostovanje, pogledajte u videu:

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI