NOVI GLAS

Mektićev učinak na tviteru – Uvrede, vulgarnosti i pravopisne greške – PR zakazao

Za samo desetak dana na Tviteru, ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić uspio je da uradi „mnogo“ – da razmijeni neprimjerene riječi s političkim neistomišljenicima, izvrijeđa medije čiji mu se rad ne sviđa, napravi na desetine pravopisnih grešaka i usput da napiše i po koji uobičajen tvit.

Za sada, „omiljeni“ lik mu je poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

Doduše, i Mazalica je komentarisao Mektićeve izjave, ali mnogo primjerenije nego ministar.

Takođe, Mektić je na svom privatnom profilu sličan odgovor imao na prvokaciju člana Glavnog odbora SNSD Rajka Vasića.

Mektić je na sebi svojstven način prokomentarisao i nedavnu vijest da je nekoliko konja prošetalo Banjalukom.

Izvještavanje ATV o stanju u SDS Mektiću se očigledno nije dopalo, pa je i na njihov rada imao neprimjeren komentar.

Vladu Republike Srpske nazvao je “fašistima”, a povod je bio odbijanje Ministarstva za evropske integracije i regionalnu saradnju da objavi kome je isplaćeno 2,5 miliona KM za stručne usluge u inostranstvu.

Mektić je u nekoliko navrata pokušao da bude i duhovit. Na pitanje jednog od tviteraša da li radi nedjeljom, odgovorio je “uvijek kada se nešto peče na ražnju”, a na račun prezimena Srđana Mazalice pokušao je da zbije šalu: “Ti bi da podmazuješ i nedjeljom”.

Istina, Mektić je imao i nekoliko tvitova koji se inače očekuju od visokopozicioniranog političara. Između ostalog, podržao je povratak Slavka Mrševića u školu u Rudom, požar u katedrali Notre Dam nazvao je civilizacijskim gubitkom, a Televiziji K3 iz njegovog Prnjavora čestitao je 24. rođendan.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI