NOVI GLAS

Ćorić o tome zašto Bijeljina nema ministra

Nakon opštih izbora održanih u oktobru 2018. i formiranja Vlade RS u decembru, Semberija je ponovo ostala bez ijednog ministarstva. Iako je u kampanji bilo riječi o tome da će se u novom sazivu ovoga puta naći i ministar iz Bijeljine, to se nije desilo. Evo šta je o tome rekao poslanik SNSD-a iz Bijeljine, Nedeljko Ćorić.

Prema Ćorićevim riječima, stranka je imala aspiraciju da ima ministra u Vladi iz Bijeljine, ali da je to bilo teško ostvarivo zbog velike koalicije.

„S obzirom da smo ušli u jednu veliku koaliciju, gdje je učestvovalo mnogo stranaka, teško je bilo doći do neke ministarske pozicije za koju bi mi imali adekvatan kadar“, rekao je Ćorić gostujući u emisiji „Panorama“ TV Arena.

On smatra da je ministarska pozicija kruna uspješne karijere jednog čovjeka.

„Ja sam uvijek bio pristalica te ideje da je bolje da nemamo ministra nego da imamo nekog ko neće sutra odgovoriti tom zadatku i ko može biti razočarenje za stranku koja ga je kandidovala, a i za vlast u vladi u kojoj učestvuje“, rekao je Ćorić.

Dodaje da je SNSD imao kandidiate za dva ministarska mjesta, ali da sticajem okolnosti ta mjesta nisu dobili.

> NASLOVNA – NoviGlas <

„Jedno od tih ministarskih mjesta nije pripalo nama, pripalo je koalicionom partneru, a za drugo je morao da bude neko iz reda konstitutivnih naroda“, pojasnio je on i ukazao na činjenicu da Bijeljina danas ima tri pomoćnika ministra u novom sazivu Vlade.

„Skoro je imenovan Dragan Knežević na mjesto pomoćnika u resoru veterinarstva ministarstva poljoprivrede.Imamo još jednog pomoćnika ministra, Zoran Maletić, u ministarstvu poljoprivrede. Ja mislim  da sa ova dva pomoćnika i sa direktorom za koordinaciju projekata, koji je takođe iz Bijeljine, Stefanom Mitrovićem, mi apsolutno možemo da ispunimo i zahtjeve i potrebe svih poljoprivrednika iz Bijeljine i to možda na korisniji način nego da imamo samo jednog čovjeka“, zaključio je Ćorić.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .