NOVI GLAS

Bijeljina – Izabran novi predjednik Gradskog odbora DNS-a – “Jači smo nego za prošlogodišnje izbore”

Diko Cvjetinović izabran je danas za predsjednika Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ u Bijeljini.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić ocijenio je da je DNS u Bijeljini, ali i u Republici Srpskoj jači nego što je bio u vrijeme prošlogodišnjih izbora.

“Nema straha za DNS u budućnosti ni zbog politike koju vodi, jer nama je na prvom mjestu uvijek Republika Srpska i očuvanje dejtonskih ovlaštenja”, poručio je Pavić i dodao da ova stranka nikada nije glasala za prenos ovlaštenja sa Republike Srpske na nivo BiH.

Pavić je dodao i da su ekomonija i zapošljavanje u vrhu prioriteta DNS-a, jer omogućavaju ostanak mladih u Republici Srpskoj.

On je ocijenio da je i na nivou BiH davno trebalo implementirati izborne rezultate, te da se DNS zalaže za brzo formiranje vlasti i implementaciju evropskih vrijednosti u BiH kako bi bili prihvatljivi za investitore iz Evrope.

“Svako ovo kočenje na nivou BiH je stvaranje negativne klime i nama zbog toga ne dolaze strani investitori, jer je teško investirati u zemlju gdje nisu sposobni ni vlast da naprave”, upozorio je Pavić.

Pavić je naveo da unutar koalicije sa SNSD-om i SP očekuje implementaciju izbornih rezultata tokom narednih 10 dana i istakao da se u Republici Srpskoj radi normalno.

Govoreći o polemikama u vezi sa izmjenama zakona o javnom redu i miru, Pavić smatra da on treba ići u Narodnu skupštinu samo u formi nacrta i proći javnu raspravu, a potom donijeti konačnu odluku.

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora DNS Bijeljina Diko Cvjetinović rekao je da poslije teškog perioda u kojem je dio funkcionera i članstva napustio stranku nastavljaju da rade ojačani i usmjereni na razvoj i bolji život u Semberiji i Republici Srpskoj.

“U DNS-u ćemo da radimo i da se borimo za naše građane, za poboljšanje uslova života, ekonomsko jačanje i otvaranje radnih mjesta, da bi našu omladinu zadržali na ovom prostoru”, najavio je Cvjetinović.

Prema njegovim riječima, za to im je potrebna i podrška sa republičkog nivoa koja je i dokazana današnjim prisustvom velikog broja funkconera DNS-a na Izbornoj skupštini.

Izborna skupština Gradskog odbora DNS Bijeljina održana je u hotelu “Drina”.

 

(srna)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI