NOVI GLAS

Detalji tragedije – Mladić (22) “golfom” sletio u Drinu i poginuo

Marko Radović (22) iz Foče poginuo je juče kada je upravljajući “golfom 2” sletio u nabujalu Drinu u mjestu Patkovina kod Foče, a pretpostavlja se da je stravičnoj nesreći kumovala brza vožnja.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu Foča – Goražde kada je mladić izgubio kontrolu nad automobilom, udario u bankinu i sletio s puta. Vozilom je udario u drvo, nakon čega je automobil završio u rijeci, dok je Radović ispao i ostao da leži na obali.

Mještanin Patkovine koji živi u blizini mjesta gdje se desila nesreća uočio je izvrnutu bankinu, nakon čega je ugledao stravičan prizor. Odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć, a zbog nepristupačnog i zaraslog terena na lice mjesta stigli su i pripadnici Speleospasilačke službe RS iz Foče, spasioci iz “Volfa” i vatrogasci.

Izvukli su mladića koji je davao znake života, ali, nažalost, on je preminuo nedugo nakon toga u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

– Obavili smo uviđaj uz nadzor dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i prikupili sve tragove koji će pokazati okolnosti nesreće – naveli su u Policijskoj upravi Foča.

> NASLOVNA – NoviGlas <

Nakon policije na mjesto nesreće stiglo je šest pripadnika Speleospasilačke službe RS Foča, te su izvukli mladića koji je još bio živ.

– Pregledali smo automobil u rijeci zbog sumnje da je u njemu bilo još osoba. Nismo pronašli nikoga. Voda je bila ledena, ali naši pripadnici su obučeni za ovakve akcije – rekao je načelnik Speleospasilačke službe u Foči Miloš Jakić.

 

(glassrpske)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI