NOVI GLAS

Bijeljinka je lansirala akciju koja ne prestaje da se širi!

Za one koji završavaju srednju školu, ovo je doba godine kada kreću pripreme za jedan od najvažnijih događaja u životu tinejdžera – veliku maturu. Jedna Bijeljinka već šest godina pomaže djevojkama u pripremi za ovaj, za njih, veoma važan trenutak.

Naime, Dragana Zekić iz Bijeljine i ove godine, šestu godinu zaredom, organizuje akciju pripreme maturantkinja za maturu. Za NoviGlas objašnjava o čemu je riječ.

“S obzirom da se bavim izradom unikatnog nakita i torbi, u sezoni matura imam mnogo posla. Najprije sam počela da poklanjam nakit za maturu djevojkama koje nisu u mogućnosti da ga sebi priušte, a onda je to iz godine u godinu raslo i uključivalo se sve više onih koji su željeli da pomognu. Ove godine, tu su i butici koji poklanjaju haljine, kozmetički i frizerski saloni, šminkeri, tako da maturantkinje, koje to ne mogu same, spremimo od glave do pete”, započinje za NoviGlas priču Dragana.

Ove godine akcija je najmasovnija do sada.

“Imamo oko 40 učesnika. Za tri maturantkinje obezbijedićemo haljine, frizuru, šminku, nakit, večeru, pa čak i fotografa. S obzirom na broj prijavljenih, nokte i šminku će na poklon obiti 15 maturantkinja”, objašnjava za NoviGlas Dragana.

Kako kaže, akcija je usmjerena na djevojke koje nemaju dovoljno novca kako bi se pripremile za maturu.

“Jako mnogo djevojaka ima bez jednog roditelja, ili onih kod kojih u porodici radi samo otac. Troškovi mature su sve veći iz godine u godinu, a razlika u staležima su izražene čak i među srednjoškolcima. Želimo da taj jaz ublažimo i da se ne osjećaju izostavljeno”, priča nam Dragana.

Talas humanosti

Međutim, maturantkinje se uglavnom ustručavaju da se jave, pa ih Dragana traži po preporuci. Ove godine,  zbog masovnosti akcije, očekuje i veći odziv, a “talas humanosti” zahvatio je i druge gradove, ne samo Bijeljinu.

“Apelovala sam na koleginice iz drugih gradova da organizuju isto u svojim mjestima i vidim da je akcija već uzela maha i da se organizuje u većini gradova”, kaže kroz osmjeh Dragana, koje je po struci diplomirani ekonomista.

> NASLOVNA – NoviGlas <

Za kraj, napominje da imena djevojaka ostaju u tajnosti i da nema razloga da se ustručavaju.

“Prijavite se, jer nećemo dozvoliti da neko ne proslavi maturu zbog nedostatka sredstava”, poručuje za kraj naša humana sugrađanka. 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI