NOVI GLAS

Ko je Nemanja Gavrić i zašto u utorak dolazi u Bijeljinu?

Mladi Nemanja Gavrić, budući nastavnik, koji se iz hobija bavi muzikom, odlučio je da se predstavi i svojom prvom knjigom.

Njegovo djelo “Dvoličnost besmisla” je neobična zbirka priča inspirisana našim okruženjem koje često i ne premjećujemo, kaže Nemanja za NoviGlas.

Tu je stalo deset godina Nemanjinog promišljanja o političkim, misaonim i ljubavnim temama, kojima je u različitim pričama prilazio na drugačije načine.

Nemanja je po zanimanju učitelj, završio je Pedagoški fakultet u Bijeljini, na kom pohađa i magistarske studije. I tome je posvetio dio knjige, gdje promišlja o tome kako treba da vaspitava djecu za vrijeme koje dolazi, a o kojem ne misli mnogo šta dobro.

A evo kako je nastala knjiga “Dvoličnost besmisla”.

“To je zapravo počelo kao moj rokovnik u srednjoj školi. Tu su skupljana moja promišljanja tokom jedne decenije o temama koje su me doticale. Tek kasnije sam shvatio da je u knjigu ušlo 27 priča – baš kada sam punio 27 godina. Ali, to nije jedina slučajnost – to je broj mog stana, broj telefona, serijski broj moje gitare…”, kaže Nemanja. 

Još zanimljivih priča vezanih za ovu knjigu možete čuti i lično od autora u utorak, 19. marta, u Biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini, od 18 časova. 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI