NOVI GLAS

Terorista na Novom Zelandu pred masakr slušao krajiške pjesme, ispisivao imena srpskih junaka na oružju i municiji (Foto/Video)

Jedan od terorista koji su izvršili masovni pokolj u dve džamije na Novom Zelandu, Brenton Tarant, na nalozima svojih društvenih mreža stavljao je različite snimke i fotografije, a na jednoj se vidi njegova puška i municija koje su bile ispisane različitim riječima i pismima.

Dok se spremao za ulazak u džamiju, muškarac koji je krvnički ubijao vernike, slušao je krajišku pjesmu “Od Bihaća do Petrovca sela”.

Između ostalog ispisano je “Bajo Pivljanin” i “bitka”, kao i godine. Napisano je ime Miloša Obilića, Marko Miljanov Popović, Stefan i Lazar.

Primjera radi, na oružju piše: Marko Miljanov Popović (1833.1901)  – crnogorski narodni književnik, vojskovođa i vojvoda iz plemena Kuči.

Stefan Lazar – srpski knez Lazar Hrebeljanović (1329 – 1389), poginuo u boju sa Turcima na Kosovu Polju. Koristio kraljevsko ime Stefan Lazar.

Pominje se i bitka na Ivankovcu koja se odigrala 1805. godine. Na jednom od magazina se vidi i ime Baje Pivljanina, hajdučkog harambaše.

Navodi se i 1683. godina koja se odnosi na opsadu Beča kada je vojska Osmanskog carstva opsjedala Beč. Tom bitkom je prekinuto napredovanja Turaka u Evropu.

Na oružju su navedene mnoge bitke i ličnosti koje su se tokom istorije borile protiv prodora islama u Evropu.

Kako se navodi, Tarant je naveo i da mu je jedan od uzora bio Anders Brejvik koji je 2011. godine pobio 77 ljudi.

Takođe, nosio je nacistički simbol “crno sunce”.

Crno sunce je simbol okultnog značenja. Osnova simbola je “sunčev krug” koji je oslikan na podu dvorane u dvorcu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji koji je tokom Drugog svjetskog rata bio jedno od najznačajnijih mjesta za Hajnriha Himlera.

On je osim “pripremnog djela”, putujući u kolima, snimio i sam čin terorističkog napada. Na tom snimku se vidi kako on sa dugom cijevi ulazi u džamije i počinje paljbu po vjernicima koji puze, vrište i pokušavaju da pobegnu.

 

NG

POSTANIMO PRIJATELJI