NOVI GLAS

Nasilnik koji je svirepo pretukao djevojku se pravdao pred tužiocem – “Nisam htio toliko da je prebijem”!

Poslije divljačkog napada koji se desio u utorak oko 12 sati, kada je Đorđe Lacković pretukao Ivanu Filipović sa kojom je živio u iznajmljenom stanu u Novom Sadu, nesrećna djevojka se uz stalni nadzor ljekara oporavlja na grudnom odjeljenu u Sremskoj Kamenici.

Porodica unakažene djevojke je i dalje u šoku, a danas su ponovo u Novom Sadu jer su se zabrinuli kada su čuli da pljuje krv.

– Ja sam se sad čuo sa njom njom rekla mi je da pljuje krv, mada se ja nadam da je to dobro, jer se krv ne zadržava unutra. Kaže mi da su joj nešto stavili u rame. Leži u krevetu i ne može da ustane. Teško diše, jer joj ostaje vazduh, pa ne može sve da izdahne jer u plućima ima vode – priča brat Ivan.

Majka Slađana, kao i svaki roditelj, non stop zove ćerku. I dalje ne može da se oporavi od šoka. Istina, Đorđe im se nikada nije previše dopadao, ali nisu mogli ni da naslute da ovo može da uradi njihovoj ćerki.

– Možete zamisliti kako je to strašno?! Tukao je od radijator sve dok radijator nije iščupao iz zida. Prst joj je polomio da se ne bi branila. Nema čime je nije tukao i onda je rekao da će je opet tući kad se vrati. Kad smo je vidjeli, onda je bila sva u modricama, sa ogromnim hematomom na glavi, a po cijelom tijelu su opekotine od pegle i ubodi od noža. Sreća pa je ona nekako smogla snage i pozvala drugaricu koja je odvezla u Urgentni centar. Onda je i on došao, ali ga je tu policija uhapsila – priča majka Slađana.

Đorđe se nad Ivanom iživljavao jer je posumnjao da ga vara. Da je bio ljubomoran znali su i roditelji i zbog toga su bili stalno zabrinuti što je sa njim.

– Mi smo joj govorili i upozoravali je, ali nije vrijedilo. Prije njega je imala divnog momka koji je dolazio i kod nas kući, a onda je upoznala njega. Mi nismo bili za tu vezu, ali ona je punoljetna i sama odlučuje o svom životu. Kad je pozvao da ide u Novi Sad, mi smo govorili da ima i ovdje posla i molili je da ostane, međutim, ona je odlučila da ide sa njim. Sad i ona vidi šta je uradila – priča kroz suze Ivanina majka.

Osumnjičeni je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana, a na teret mu se stavlja krivično djelo nasilje u porodici.

Đorđe se pred tužiocem branio da “nije htio toliko da je prebije”.

– Poludio sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam htio da ode tako daleko – pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu, saznaje “Blic”.

On je u utorak zvjerski pretukao i mučio devojku Ivanu (22) u iznajmljenom stanu gdje su zajedno živeli.

Pomahnitali Đorđe se nad nesrećnom djevojkom iživljavao satima, motkom joj izlomio rebra, sjekao je nožem po licu i butinama, bacio je na radijator i pekao joj ruke peglom.

– Kazao je da mu je zbog ljubomore pao mrak na oči. Priznao je da ju je dugo tukao, ali da nije ni bio svjestan koliko je daleko otišao u tome – kaže izvor blizak istrazi.

Đorđe se tereti za nasilje u porodici i nanošenje teških tjelesnih povreda. Da li će ga tužilaštvo dodatno teretiti za još neko “teže” krivično djelo, zavisi od rezultata istrage. Đorđe je rodom iz Bogatića, a u Novom Sadu je studirao na Fakultetu sporta i fizičke kulture.

 

(telegraf)

POSTANIMO PRIJATELJI