NOVI GLAS

Detalji jučerašnje torture nad djevojkom – Nasilnik Ivaninom bratu poslao sramnu poruku “Hajde da ne miješamo policiju”

U porodičnoj kući Ivane Filipović, u Banovom Polju kod Bogatića, koja je brutalno pretučena u Novom Sadu, otac Dragan, majka Slađana, rođeni brat Ivan i baka Nevena, danas su malo smireniji jer, na sreću, Ivana nije životno ugrožena.

Ali, pri samoj pomisli kakvu je torturu preživjela i koliko je njihova miljenica imala sreće da preživi, odmahuju glavom u nevjerici.

– Šokirali smo se kada smo čuli šta se dogodilo, a još više kada smo nakon toga saznali da je Ivana duže vrijeme trpjela psihičko i fizičko nasilje. Ne znam zašto je krila, sada je najbitnije da se oporavi. Nismo rodili dijete da ga neko maltretira i ubije, ne možemo mu to oprostiti – kaže otac Dragan.

Njen rođeni brat Ivan kaže da sestra nije krila vezu. Sa Đorđem se zabavlja nepune dvije godine, a od jesenas su i živjeli zajedno u Novom Sadu, gdje on studira na Fakultetu za fizičku kulturu.

Đorđa su, nastavlja Ivan, upoznali svi u kući jer je sa Ivanom dolazio nekoliko puta. Iako mu je veoma teško zbog svega što je sestra preživjela, Ivan pribrano priča da mu se ona i ranije povjeravala da ima problema u vezi jer je Đorđe veoma ljubomoran.

– Ja sam je savjetovao da raskine, ali vjerovatno iz straha nije smjela da to učini. Kao da joj je u mozak usadio da nikome ne smije ništa da priča, da bi je kontrolisao i maltretirao. Završilo se na tome da su izgladili nesporazume, sredili odnos, da se Đorđe smirio i da će sve da bude u redu.

Njena najbolja drugarica, koja joj je spasla život u utorak, potvrdila nam je, međutim, da je Ivana i ranije dobijala batine i da je bila psihički maltretirana – priča brat Ivan.

Ivan nam je pokazao prepisku iz svog mobilnog telefona ne vjerujući da ga Đorđe, nakon svega, moli da slučaj ne prijave policiji. Na sreću, Ivana je, kako su porodici saopštili ljekari u Sremskoj Kamenici sada stabilno i van životne opasnosti, a siledžija je iza rešetaka.

KORISTIO PEGLU, DRVENU MOTKU I NOŽ

Sa teškim tjelesnim povredama Ivana je smještena na Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici. Probijeno joj je plućno krilo, polomljena četiri rebra, izbodena je nožem, ispečena peglom po vratu i rukama, a svuda po tijelu ima hematome od udaraca.

Đorđe Lacković joj je rukama, nogama i drvenom motkom polomio rebra i probio joj pluća. Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je počela da ga moli da prestane, to je osumnjičenog razljutilo, pa je zagrijao peglu i opekao joj ruke, a potom uzeo nož i ubadao u butine i isjekao lice.

 

(telegraf)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .