NOVI GLAS

Usaglašeno – Mićić traži novu trasu auto-puta, pet kilometara od centra Bijeljine!

Novi auto – put Beograd Banjaluka treba da bude na svega par kilometara od centra Bijeljine, a trasa koja ide ovim dijelom Republike Srpske treba da poveže i puteve za obližnji Ugljevik i Zvornik. Ovo je prijedlog gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića koji je danas predstavljen čelnicima Ugljevika, Lopara i Zvornika.

Iako je trasa nešto dalja, a samim tim i skuplja od one koju je ponudilo ministarstvo, Mićić ističe da je mnogo povoljnija za ovaj kraj, kaže prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

“Bez obzira što je nešto skuplja, ja se nadam da je ova varijanta prihvatljiva i da ćemo uspjeti. Mi ćemo nastaviti dalje aktivnosti u ovom pravcu, da se dogovaramo”, kaže Mićić.

Načelnici opština Ugljevik i Lopare dali su potpunu podršku ovom prijedlogu.

“Za veliki dio opštine Lopare, Priboj, Tobut, Peljave Puškovac i taj dio opštine koji garvitira ovom pravcu ovo će biti jedan odličan put koji će olakšati život”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić, dok je prvi čovjek Ugljevika Vasilije Perić istakao da drugo rješenje ne bi bilo prihvatljivo. 

Sličnog stava su i u Zvorniku. Ističu da im aktuelna trasa ne odgovara jer ih auto – put potpuno zaobilazi. 

Sagovornici su istakli da je za njih odgovarajuća svaka kontaktna tačka u kojoj auto-put prelazi u Republiku Srpsku iz Srbije, te da će se uklopiti u izbor koji bude najbolji za Srbiju.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .