NOVI GLAS

Bijeljina – Vraćaju se sve biste narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata

Biste svih devet narodnih heroja iz Bijeljine iz perioda antifašističke borbe biće ponovo na javnim površinama u gradu do Dana pobjede koji se obilježava 9. maja, rekao je Srni predsjednik Gradske organizacije Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/ Mihajlo Vidić.

Vidić je rekao da je iz lokalnog budžeta izdvojeno 8.000 KM potrebnih da u Gradski park budu vraćene biste narodnih heroja Fadila Jahića, Mirka Filipovića i Hamze Hamzića, čime će u Bijeljinu, decenijama nakon ratnih sukoba tokom razaranja Jugoslavije, biti vraćene sve biste bijeljinskih narodnih heroja.

Zahvaljujući zalaganju SUBNOR-a, posljednjih godina je u park vraćena bista narodnog heroja Rodoljuba Čolakovića, a na ranije mjesto ispred bijeljinske škole “Sveti Sava” vraćena je i bista narodnog heroja Radojke Lakić.

Bista narodnog heroja Veselina Gavrića ranije je vraćena na jedan od gradskih trgova.

Vidić je podsjetio da su biste narodnih heroja antifašističke borbe Veljka Lukića i Voje Ivanovića sačuvane na svom mjestu u Donjoj Bukovici, kao i bista narodnog heroja iz Bijeljine Laze Stojanovića Lazića ispred škole u Dragaljevcu.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .