NOVI GLAS

Prvak Srbije predvodio klan koji je rasturao drogu

Petorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su kao članovi kriminalne grupe prodavali drogu koristeći vozila auto-škole čiji je jedan od uhapšenih vlasnik.

Naime, u akciji pripadnika MUP Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno je pet osoba, dok se za jednom traga zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako saznaje Blic, uhapšeni su Miloš Vukićević (27), Nebojša Džabić (25), Nemanja Ilić (19), Jasmin Ismailov (39), kao i Aleksandar Manić (20), svi iz Beograda.

Prema prvim informacijama, oni su se, kako se sumnja, duži vremenski period bavili preprodajom droge.

Njihovo djelovanje najviše je bilo usredsređeno na teritoriji beogradskih opština Palilula i Stari grad.

Prema prvim informacijama, uhapšeni muškarci su prodavali gotovo sve vrste opojnih droga: heroin, kokain, amfetamin i marihuanu.

Njihovo djelovanje izgledalo je tako što su za transport narkotika koristili vozila jedne poznate beogradske auto-škole iz Borče.

Upravo jedan od njenih vlasnika, kako saznajemo, jeste uhapšeni Nebojša Džabić.

Pored ovih vozila korišćena su i automobili iz jedne rentakar agencije iz Beograda, takođe u vlasništvu jednog od uhapšenih pripadnika ove grupe.

Takođe, njihov rad ogledao se u tome što su osumnjičeni muškarci koristili svoja radna mjesta te drogu prodavali u više klubova i restorana u centru Beograda.

“Pojedini su radili kao obezbeđenje u velikom broju klubova na teritoriji Starog grada i Palilule, te su svoje radno mesto koristili da drogu prodaju upravo na tim lokacijama. Oni su obezbeđivali kafiće na 25. maju, veliki broj gej klubova, kao i pojedine restorane na Paliluli” – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Inače, kako se sumnja, na čelu ove grupe bio je Miloš Vukićević, inače sportista, prvak Srbije u džudou, pod čijim vođstvom su ostali pripadnici grupe djelovali.

Kako su mediji svojevremeno pisali, on je 2010. godine postao reprezentativac Srbije i državni prvak u džudou. Bio je juniorski prvak Balkana, treći na evropskom kupu održanom u mađarskom Paksu. Takođe, dva puta zaredom je bio državni prvak za mlađe seniore. Pre nekoliko godina radio je kao obezbjeđenje u Implus holu, gdje su bile smještene prostorije Teniskog saveza Srbije.

U jednom od intervjua ovaj muškarac izjavio je da od sporta, posebno onog kojim se uspješno bavio, „nema leba“:

“Teško je vreme, para niotkud” – govorio je svojevremeno on, međutim, sudeći po fotografijama na društvenim mrežama u posljednje vrijeme Vukićević je živio više nego lagodno.

Svoj petorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

(blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!