NOVI GLAS

Bijeljina – Optuženi za ubistvo Glamočanina progutao žice jer nije pušten iz pritvora

Bijeljinac Mile Rosić, kome se sudi u Okružnom sudu u Bijeljini zbog ubistva Siniše Glamočanina u tom gradu u julu 2016. godine, u srijedu oko sedam časova u Pritvorskoj jedinici, progutao je tri žice, rekao je njegov advokat Dušan Tomić.

Rosić je hitno prebačen na Hiruško odjeljenje Opšte bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini, gdje mu je pružena pomoć i van je životne opasnosti. Rosića je Okružni sud osudio na 11 godina zatvora zbog ubistva Glamočanina, ali je Vrhovni sud ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

– Mom klijentu je određen pritvor koji može da traje, najduže, do 13. marta, što znači da je u ponoć 12. marta morao da bude pušten – kaže Tomić . – Iz revolta što nije pušten iz pritvorske jedinice odlučio je da proguta tri žice.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini u utorak mu je ukinulo pritvor i u ponovljenom suđenju će da se brani sa slobode. Odbrana pokušava da dokaže da je ubistvo počinjeno, „iz razloga nužne odbrane, pošto se ubistvo dogodilo na njegovom kućnom pragu“. Odbrana uvjerava da Rosić nije ubio, navodno, on bi bio ubijen. Na prvom suđenju sudsko vijeće u Bijeljini nije povjerovalo u takvu verziju i argumente, koje su ponudili optuženi i njegova odbrana.

I Rosić i Glamočanin slovili su godinanama za „žestoke momke“, ne samo u Bijeljini i okolini.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .