NOVI GLAS

Bijeljina – U junu krov nad glavom dobija 47 porodica

Privodi se kraju izgradnja tri zgrade u Amajlijama, u okviru programa stambenog zbrinjavanja. Ovog ljeta će trajno biti riješeno stambeno pitanje za pedesetak porodica izbjeglih i raseljenih. Kako NoviGlas saznaje, jedan dio stanara je već odabran. 

U Bijeljini će kroz dva podprojekta do kraja juna biti izgrađene tri stambene zgrade. Kroz državni program BiH 3, krov nad glavom dobiće 30 interno raseljenih i izbjeglih iz Hrvatske, dok će u okviru programa CEB II zatvaranja kolektivnih centara, biti riješeno stambeno pitanje za 17 porodica.

“To je bukvalno ključ u ruke. Skoro sve je spremno. Okrečeno je, patosi su postavljeni, još samo namještaj. Naravno, neće imati pravo svojine, jer će stanovi biti u vlasništvu države, ali biće im riješeno stambeno pitanje”, kažu u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Bijeljina

Pomoćnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović izrazio je očekivanje da će na ovaj način biti trajno riješen problem izbjeglih i raseljenih.

“Mislim da neće imati svrhu ministarstva na nivou entiteta funkcionišu. S tim u vezi Republika Srpska je već ukinula Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, ali je preuzeo dalje priču sekretarijat koji će voditi računa o projektima ”, rekao je Jović za NoviGlas.

On dodaje da gradovi u kojima se projekti realizuju obezbijeđuju zemljište, priključke za vodu i struju i sve potrebne dozvole.

Prema podacima grada, na području Bijeljine evidentirano je 310 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih. Za 72 porodice dio zakupa stana plaća Ministarstvo, 147 živi u tzv. GT centru, dok je njih 60ak u stanovima Vlade Srpske.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!