NOVI GLAS

Skandal na RTS-u – Zamaglili majicu sa mapom Kosova i Metohije (Video)

Radio televizija Srbije iznenadila je gledaoce kada su zamaglili majicu sa mapom Kosova i Metohije i natpisom “Nema predaje” u prilogu emitovanom u njihovom jutarnjem programu.

Naime, u dijelu programa blurovan je dio majice koji je nosio jedan od učesnika u anketi sprovedenoj na ulicama Beograda, a iz RTS objašnjavaju da je do propusta došlo zbog greške urednika.

– U Jutarnjem programu RTS-a danas je emitovan prilog u kojem je, greškom urednika, jednom od anketiranih građana blurovan natpis na majici – rekli su iz PR službe Javnog servisa i naglasili da se zbog toga izvinjavaju javnosti.

Inače, u pitanju je odjevni predmet koji je kreirala humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”. Riječ je o organizaciji koja je nastala sa plemenitim ciljem da pomaže socijalno ugroženim srpskim porodicama bez obzira gdje se one nalaze. 

Iz organizacije “Srbi za Srbe” potvrdili su da je odjevni predmet njihov proizvod, ali da nisu gledali sporan video prilog.

> NASLOVNA – NoviGlas <

– Čitavog dana nam zvone telefoni. Javljaju nam se razočarani građani koji su revoltirani zbog tako grube greške nacionalne televizije – rekli su u ovoj organizaciji.

Pogledajte sporni snimak iz Jutarnjeg programa RTS-a :

 

(telegraf)

POSTANIMO PRIJATELJI