NOVI GLAS

Premijer Višković sa ambasadorom Katara – “Srpska ima značajne resurse”

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da Srpska raspolaže značajnim resursima i investiocionim potencijalom, te da su mjere, koje Vlada Srpske realizuje u skladu sa Programom ekonomskih reformi, primarno usmjerene na razvoj privrede i realnog sektora.

Višković je u razgovoru sa ambasadorom Katara u BiH Sultanom el Haterom naglasio da su mjere usmjerene i na unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta, što podrazumijeva i saradnju sa inostranim partnerima i investitorima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sagovornici su ocijenili da postoji obostrana opredijeljenost da se djeluje u pravcu unapređenja saradnje, naročito kada je riječ o stvaranju uslova za realizaciju investicija u oblasti privrede i poljoprivrede.

Ambasador Katara je rekao da postoji interesovanje kompanija i investitora iz njegove zemlje za ulaganja u Republiku Srpsku i BiH, a na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti sporta, kulture i turizma, navedeno je u saopštenju.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .