NOVI GLAS

Opozicija o imenovanju Čavića za direktora “Elektrokrajine” – “Izdao je nas, narod i glasače”

Nadzorni odbor „Elektrokrajine“ a.d. Banjaluka imenovao je juče Dragana Čavića, lidera NDP, za vršioca dužnosti direktora preduzeća.

Kako je saopšteno iz “Elektrokrajine”, imenovanje je uslijedilo nakon što je direktorka „Elektrokrajine“ Seka Kuzmanović sa navršenih 65 godina života ispunila uslove za odlazak u starosnu penziju.

Tako lider NDP, koji je i narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS, dolazi na poziciju prvog čovjeka najvećeg preduzeća u sistemu “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Iako mnogi smatraju da je iskusan i sposoban čovjek za ovaj posao, opozicionari i njegove bivše stranačke kolege tvrde da je ponovo izdao narod, glasače, ali i cijelu opoziciju.

Još nije poznato da li će Dragan Čavić ostati narodni poslanik, jer komisija za sukob interesa tek treba da odluči da će ove dvije funkcije biti spojive.

– Žalosno je šta se dešava u ovom društvu. Žalosno je što se tokom formiranja vlasti diskutuje samo o tome ko je šta dobio. Mi živimo u državi koja je dno dna, i u kojoj je bitno jedino ko će dobiti koje ministarstvo, instituciju ili preduzeće kako bi mogli da muzu državne pare – rekao je Saša Lazić, biviš član NDP, te dodao da je najgore što je narod sve ovo prihvatio.

Dodaje da puno zavisi i od toga da li će Čavić ostati narodni poslanik kao što je obećao i dalje raditi u interesu građana koji su ga izabrali.

– Mislim da se ovdje radi o sukobu interesa, ali vidjećemo još. Čavić je rekao da će ostati narodni poslanik četiri godine bez obzira na sve, ako to ostane malo mu je manji grijeh, ali svakako je katastrofa – smatra Lazić.

Ni narodna poslnica PDP Jelena Trivić, nije oduševljena ovim imenovanjem, jer smatra da je to nanijelo štetu čitavoj političkoj sceni Srpske.

– Čestitam mu ako je ovim riješio svoje probleme. Međutim, ako to posmatram iz društveno političkog aspekta ovo je gaženje sopstvenih principa. On se zalagao za nepartijsko upravljanje javnim preduzećima, i govorio da na čelo preduzeća treba postavljati stručne ljude, a sada vidimo da je on postavljen zato što podržava vlast, a ne zato što je stručnjak za tu oblast – navodi Trivićeva.

Dodaje da je ovo nije samo poraz Dragan Čavića i NDP, nego čitave političke scene Republike Srpske.

– Narod već danas ne vjeruje skoro nikome, jer je bilo mnogo ovakih slučajeva. Sutra neće vjerovati meni, niti bilo kome drugom. Svi će reći „Ako nas je Čavić mogao prevariti i oni će“ – objašnjava ona.

Podsjećamo, predsjednik NDP Dragan Čavić, nakon izbora objavio je da ulazi u koaliciju sa vladajućim partijama i tako nakon dugo godina djelovanja u opoziciji, prešao na stranu vlasti.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI