NOVI GLAS

Ko je čovjek koji je Plazmu prodao Koka – Koli? (Video)

Prije 11 godina Andrej Jovanović je prodao srpski čips, kompaniju “Marbo”, “Pepsiju”. Ispred investicionog fonda “Mid Europa partners” i kompanije “Moji brendovi”, sada je prodao i požarevački “Bambi” za 260 miliona evra “Koka-Koli”.

Više multinacionalnih kompanija je bilo zainteresovano za kupovinu “Bambija”, rekao je Andrej Jovanović za RTS. Presudila je – sinergija.

Za “Bambi” i, prije svega, “plazmu”, kaže da su “ikonik” brend Srbije i regiona.

“Prije četiri godine smo akvizicijom došli do ‘Bambija’, izabrali smo prioritete i fokus stavili na to šta želimo da stvorimo do toga”, rekao je Jovanović koji je zahvalio menadžmentu jer je, kaže, “takva ljubav prema kompaniji rijetko viđena”.

Ovaj uspješni biznismen, a nekada hokejaš, kaže da je prodaja “Bambija” timski rezultat.

“Uspjeli smo da izanimiramo najveće kompanije na svijetu, a definitivno nekoga ko nije bio u toj branši. Posljednja dva dana pokušavam da to uporedim sa sinergijama koje ‘Koka-Kola’ donosi regionu i svima nama i daje priznanje da i kod nas mogu da se proizvedu tako kvalitetni brendovi, da ih neko preopozna i preuzme kompaniju, da ‘plazma’ može da se pojavi na svim rafovima možda cijelog sveta”, ukazao je Jovanović.

Ističe da se, kako se menja svijet, menjaju i multinacionalne kompanije. Tako i “Koka-Kola”, koja nije imala iskorake van industrije pića, prelazi na biskvite.

“Ako su kupili ‘Kosta kafe’, najveći lanac kafeterija u svetu, zamislite da iz požarevačkog ‘Bambija’ krene proizvodnja svakog keksa uz svaku kafu koju budu služili”, naveo je Jovanović.

 

(rts)

POSTANIMO PRIJATELJI