NOVI GLAS

Golman Reala kritikovao Bejla

Golman fudbalera Real Madrida Tibo Kurtoa kritikovao je saigrača Gareta Bejla jer se nije prilagodio načinu života u Španiji, ali i jer se odvaja od ostatka ekipe.

Kurtoa je rekao da je Bejl odbio poziv saigrača za odlazak na večeru, kako bi otišao ranije na spavanje. Španski mediji spekulisali su da bi Bejl, koji navodno najviše slobodnog vremena provodi na terenima za golf, mogao uskoro da se vrati u Premijer ligu.

Upitan kako igrači Reala zovu Bejla, belgijski golman je odgovorio: “Golfer”.

“Vrlo je teško opisati Gareta u jednoj reči. Rekao bih da je veoma talentovan, ali je šteta što je taj talenat često blokiran. Ja živim kao neko ko je rođen i odrastao u Madridu. Jedem kasno, idem u krevet kasno… To je njihov način života. Pre neko veče cela ekipa je išla na večeru, ali Bejl i (Toni) Kros se nisu pojavili, rekli su da im je kasno”, rekao je Kurtoa belgijskim medijima, a preneo je Skaj.

Kurtoa je zatim opisao kako je teklo veče i zbog čega je Bejl odbio poziv.

“Dogovorili smo se da se u 21.30 nađemo u restoranu, počeli smo da večeramo u 22.15, a oko ponoći smo popili kafu. Otišli smo na spavanje oko jedan sat posle ponoći. Svakoga dana treniramo od 11 ujutro i mislim da je to savršeno vreme. Ali, Bejl nam je rekao da ne dolazi, pošto ide na spavanje u 23 časa”, dodao je Kurtoa.

Kurtoa nije prvi igrač Reala koji je kritikovao Bejla. Marselo je nedavno rekao da Bejl ne priča španski, uprkos što je došao u Madrid pre šest godina.

“Bejl ne priča španski, on samo priča na engleskom i sporazumevamo se gestikuliranjem”, rekao je Marselo za Marku.

 

(novosti)

POSTANIMO PRIJATELJI