NOVI GLAS

Ruski ambasador podsjetio njemačkog kolegu – “Berlin smo zauzeli, a Minsk oslobađali”

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja je tokom rasprave u Savjetu bezbednosti UN o četiri godine Minskih sporazuma o Donbasu na primjedbu stalnog predstavnika Njemačke Kristofa Hojsgena da je Rusija „zauzela Minsk“, podsjetio da je Rusija „zauzela Berlin, a da je Minsk oslobađala“.

Govoreći u Savetu bezbjednosti o situaciji u Ukrajini, stalni predstavnik Njemačke odlučio je da podsjeti članove Savjeta da „moramo da shvatimo da je to bila ruska invazija, da su ruski vojnici bili direktno uključeni i u okupaciju Minska i okupaciju Donjecka“.

„Moj prijatelj Kristof je, očigledno napravivši lapsus prema Frojdu, rekao da je Rusija 2015. ’zauzela Minsk‘. Rusija je zauzela Berlin, to je bilo ranije, a prije toga je oslobađala Minsk“, objasnio je Nebenzja.

Vraćajući se na raspravu o temi sastanka Savjeta bezbednosti, stalni predstavnik Rusije je primijetio da „2015. godine nismo bili u Minsku i nismo to namjeravali, jer tamo žive naši prijatelji, braća i saveznici. Mi uopšte nemamo planove da ikoga „zauzimamo“ ili da negdje „upadamo“.

„Intervencija je vaš metod koji sada dobro vidimo na primjeru jedne latinoameričke zemlje“, dodao je Nebenzja.

 

(sputnik)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!