NOVI GLAS

Lav Pajkić u Koordinacionom tijelu za ekonomske migracije Vlade Srbije?!

Iz Srbije se od 2000. godine do danas iselilo oko 654.000 ljudi, kažu zvanični podaci. Prema procjenama, samo u posljednje dvije iz Srbije je otišlo oko 51.000 stanovnika, pretežno mladih. 

Zbog toga je Vlada Srbije formirala Koordinaciono tijelo za ekonomske migracije, u kojem se nalaze akademici SANU, univerzitetski profesori i resorni ministri, a kako je juče istakao ministar rada dr Zoran Đorđević nakon prvog radnog sastanka, prvi i jedini zadatak tog tijela jeste da se promjene okolnosti i uslovi pod kojima se dešavaju migracije, kako bi se ljudi zadržali u Srbiji, ali i vratili oni koji su otišli.

„Na strategiji sprečavanja ekonomskih migracija radiće i tim eksperata koji će imati logističku podršku vlade, bez političkog uticaja. Naša želja je da promijenimo način razmišljanja, odnos države i okolnosti zbog kojih mladi odlaze.  Imali smo na umu iskustvo zemalja regiona iz kojih je došlo do masovne emigracije mladih nakon ulaska u EU i shvatili da ovim problemom moramo da se pozabavimo prije nego što postanemo dio evropske porodice”, rekao je Đorđević za Politiku.

Članovi ovog Koordicionog tijela su akademici SANU, vrhunski autoriteti iz oblasti demografije i migracija, brojni  ministri – Dačić, Mali, Šarčević, Ružić, Udovičić i Đukić Dejanović, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i sindikata.

Hvale vrijedan poduhvat je, ipak, ostao u sijenci pojavljivanja jednog od učesnika na prvoj sjednici ovog tijela, ali i na pres konferenciji koja je uslijedila potom. Tamo je svoje mjesto našao i Lav Pajkić, student montaže i voditelj “humorističke” emisije “Kontravizija” na televiziji Pink. 

> NASLOVNA – NoviGlas <

Na pitanja novinara šta on radi u Koordinacionom tijelu i koja je njegova uloga, pres-služba Ministarstva rada Vlade Srbije nije dala nikakav odgovor.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!