NOVI GLAS

Državljanin BiH u Beču ubio svoju djevojku iz Srbije, potom pucao u sebe

Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini. U bečkom Meidlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji državljanin BiH ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku, potom sebi pucao u glavu.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u okolne bolnice – žena je podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu. Pretpostavlja se da je motiv zločina – ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije. Po izlasku iz restorana, u 21.20 sati u u Herthergasseu, Željko je pucao u glavu svoje partnerke, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još uvijek bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim.

“Zločinu je prethodio spor u restoranu, koji se prebacio na ulicu. Pronašli smo dvije čahure. Državljanin BiH je ilegalno posjedovao oružje”, rekao je portparol policije Paul Eidenberger.

Vladala je pomalo haotična situacija dok su su na ulici ležala dva beživotna tijela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tokom noći.

> NASLOVNA – NoviGlas <

Zločin je aktuelizovao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču.

 

(radiosarajevo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!